Ο άντρας με τα περισσότερα τατουάζ στη Βρετανία μίλησε για το πώς η τεράστια «συλλογή» από τατουάζ στο σώμα του είχε ως αποτέλεσμα την άδικη μεταχείρισή του στον χώρο εργασίας. Ο γνωστός ως Matthew Whelan, ο θαυμαστής των τατουάζ από το Μπέρμιγχαμ που άλλαξε επίσημα το όνομά του σε King Body Art, έχει κάνει τατουάζ σε πάνω από το 90 τοις εκατό του σώματός του, ξοδεύοντας πάνω από 40.000 λίρες για τα «χτυπήματα».

Και ενώ λέει ότι του αρέσει να είναι ένα «ζωντανό έργο τέχνης», η μοναδική του εμφάνιση έχει φέρει… ανεπιθύμητη προσοχή όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από το ότι δυσκολευόταν να βρει δουλειά κατά καιρούς, ο θαυμαστής του τατουάζ λέει ότι είχε διαφορετική μεταχείριση από τους συναδέλφους του ενώ βρισκόταν στο χώρο εργασίας του.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Daily Star, ο King Body Art αποκάλυψε ότι ενώ εργαζόταν σε τηλεφωνικό κέντρο, όταν οι διευθυντές έρχονταν να επιβλέψουν την αίθουσα, ο ίδιος αναγκάζονταν να μεταφέρεται «από το ένα γραφείο στο άλλο». «Οι διευθυντές έρχονταν για να μετακινήσουν τα γραφεία» είπε και συμπλήρωσε «το άτομο που έπρεπε να μετακινήσουν ήμουν εγώ» τόνισε. Στο παρελθόν, έχει μιλήσει και για τις δυσκολίες εύρεσης εργασίας, λέγοντας το 2015 ότι ήταν κάτι που είχε παλέψει πολύ. «Προσωπικά, το βρίσκω πολύ δύσκολο να το ξεπεράσω, γιατί υπάρχουν εταιρείες που απασχολούν ανθρώπους με βάση την “αξία” τους», είπε.

«Υπάρχουν ωστόσο και άλλες πιο “φιλικές” εταιρείες» είπε, αλλά η πλειοψηφία λέει: «”Κοιτάξτε αυτούς τους ανθρώπους! Φαίνεστε διαφορετικοί από όλους στο γραφείο μας. Είστε διαφορετικοί. Δεν ταιριάζετε στα κριτήριά μας. Δεν σας απασχολούμε“. Αυτό είναι απογοητευτικό» δήλωσε.

Ωστόσο, οι εμπειρίες του King Body Art στο χώρο εργασίας δεν αντιπροσωπεύουν τις πιο ακραίες αντιδράσεις που έχει αντιμετωπίσει ως αποτέλεσμα της εμφάνισής του. Μιλώντας στον Independent το 2017, αποκάλυψε ότι μαχαιρώθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 2009, μεταδίδει η dailymail.

«Οι αντιδράσεις του κόσμου μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε έγκλημα μίσους. [Το μαχαίρι] μου έδειξε ότι κάθε μέρα είναι ένα “μπόνους” και οι άνθρωποι είναι εδώ μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα». Σύμφωνα με τη συνέντευξή του στην Daily Star, ο θαυμαστής του body modifications βρήκε τελικά δουλειά ως μοντέλο και ηθοποιός. Ωστόσο, λέει ότι λόγω της εμφάνισής του επιλέγεται συνήθως για ρόλους φυλακισμένου. Κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στη σειρά του BBC Doctors, επιλέχτηκε ως κρατούμενος. Όπως ειρωνεύτηκε ο King Body Art, είναι απίθανο να εμφανιστεί σε προγράμματα όπως το Downton Abbey. Μεταξύ των τροποποιήσεων του σώματός του, ο King Body Art έχει βάψει και τα μάτια του μαύρα. Αφαίρεσε επίσης τις θηλές του για να κάνουν τατουάζ οι καλλιτέχνες σε έναν πιο «λείο καμβά» για να δουλέψουν. Επιπλέον, έχει ένα εμφύτευμα σε σχήμα κορώνας ενσωματωμένο κάτω από το δέρμα στο δεξί του χέρι.

Ο 42χρονος έχει σχέδια για περαιτέρω τροποποιήσεις και πρόσφατα μοιράστηκε φωτογραφίες στο Instagram ενός μικρού μαύρου τατουάζ, λέγοντας στους ακολούθους ότι θα καλύψει άλλα τατουάζ με σκούρο μελάνι (σε ​​μια διαδικασία γνωστή ως «μαύρο») στο μέλλον.