Η Μίνα Ορφανού βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα» το πρωί της Πέμπτης (06/10) και αναφέρθηκε στο βραβείο που είχε λάβει για την ταινία «Στρέλλα» στην οποία πρωταγωνιστούσε και μέσω της οποίας έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Όπως είπε η ηθοποιός, το συγκεκριμένο βραβείο δεν της πρόσφερε τίποτα ως ηθοποιού και έχει σκεφτεί να το πουλήσει σε κάποιον συλλέκτη.

«Το βραβείο για την “Στρέλλα” είναι το παρθενικό μου βραβείο, και με πολύ πικρία λέω ότι δεν μου προσέφερε επί της ουσίας τίποτα ως ηθοποιό και έχω πει ότι κάποια στιγμή θα το πουλήσω σε συλλέκτη. Πίστευα ότι θα είχα προτάσεις αλλά είναι δύσκολο για τον τομέα του τρίτου φύλου να δουλέψει έτσι εύκολα στην τηλεόραση. Η Ελλάδα είναι ακόμα πολύ πίσω να δεχτεί κάτι έτσι πρόωρο» ανέφερε αρχικά η Μίνα Ορφανού.

«Είναι δύσκολο το τρίτο φύλο να εμπλακεί, συνήθως χρησιμοποιείται ως “νούμερο” για μικρή ακρόαση για να μαζευτεί ο τηλεθεατής στην οθόνη. Ο ρόλος στους Βασιλιάδες ήταν ένας αγαπητός ρόλος, είχα εισπράξει πολλή αγάπη αλλά όταν δεν τον βλέπει κάποιον, ο Έλληνας τον ξεχνάει εύκολα. Το βραβείο θέλω να το πουλήσω σε συλλέκτη γιατί είναι και συλλεκτικό» τόνισε η ηθοποιός.

Σημειώνεται πως η «Στρέλλα» επιστρέφει στην Εθνική Λυρική σκηνή ενώ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την επιλογή της πρωταγωνίστριας της νέας όπερας δωματίου, η ΕΛΣ οπισθοχώρησε και με ανακοίνωση της έκανε γνωστό πως διευρύνει τις ακροάσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.