Ένας αλλιώτικος διαγωνισμός ομορφιάς έγινε πρόσφατα στο Κάιρο. Πρόκειται για το «Miss Arab World 2010», όπου οι συμμετέχουσες προέρχονταν από χώρες της Αραβικής Χερσονήσου.

Οι νεαρές αντί για μαγιό και σέξι φορέματα εμφανίστηκαν με άσπρα μακριά φορέματα, τα οποία έκρυβαν τα σώματά τους και τακούνια έξι πόντων. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, αυτό που ενδιέφερε τους διοργανωτές δεν ήταν απλώς να βρουν μια όμορφη γυναίκα, αλλά ένα πρότυπο πολιτισμικό.

Η Nesreen Mohamed, η οποία κατάγεται από την Παλαιστίνη, αντιμετώπισε οικογενειακό πρόβλημα, όταν η μητέρας της έμαθε ότι ένας άντρας την έβαψε. Τελικά, ύστερα από πολλά δάκρυα υποσχέθηκε στη μητέρα της πως θα φροντίσει να βρει μια γυναίκα μακιγιέζ. Μια άλλη διαγωνιζόμενη, η Sara El Selousy δήλωσε:«προσπαθούμε να βιώνουμε τις εμπειρίες της Δύσης, αλλά να κρατάμε τις παραδόσεις της Μέσης Ανατολής».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο