Η Francesca Hawley, μια έφηβη από τη Βρετανία, πάντα ήθελε να ακολουθήσει τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα της. Αυτό δεν είναι περίεργο καθώς τα περισσότερα παιδιά θέλουν μεγαλώνοντας να κάνουν ό,τι και οι γονείς τους. Βέβαια για τη συγκεκριμένη κοπέλα τα δεδομένα αλλάζουν καθώς η 18χρονη άφησε τις σπουδές της στο κολλέγιο για να γίνει…. κτίστης. Αυτό είναι το επάγγελμα του πατέρα της και φαίνεται πως αγαπάει πολύ αυτή τη δουλειά.

Η Hawley εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα περισσότερο «αντρικό» επάγγελμα, επισημαίνοντας πως μεγάλωσε έχοντας σαν είδωλο τον μπαμπά της και πάντα ήξερε ότι ήθελε να γίνει σαν αυτόν.

«Πάντα ήθελα να είμαι σαν τον πατέρα μου. Από μικρή πήγαινα μαζί του για να δουλέψω όσο πιο συχνά μπορούσα», είπε η Francesca Hawley, από το Σέφιλντ, στο Νότιο Γιορκσάιρ, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η 18χρονη Βρεττανή εργάζεται για τον 52χρονο πατέρα της που είναι και το αφεντικό της. Ο Ρίτσαρντ Άντριου, πάντα στήριζε τις επαγγελματικές φιλοδοξίες της κόρης του και παρόλο τις αντιδράσεις του κόσμου για το επάγγελμα που διάλεξε, ο ίδιος την βοηθάει ώστε να ακολουθήσει τα βήματά του.

Η Francesca Hawley κατηγορείται συνεχώς από τον κόσμο πως λέει ψέματα όταν τους ανακοινώνει πως βρήκε τη δουλειά των ονείρων της… στην κατασκευή.

«Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν τι κάνω και τους λέω ότι είμαι κτίστης, σιωπούν. Δείχνουν να μην με πιστεύουν και με κοιτούν σαν να λέω ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι περισσότεροι στην ηλικία μου δεν θέλουν να περνούν πολύ χρόνο με τον μπαμπά τους, αλλά εμένα μου αρέσει να δουλεύω με τον δικό μου κάθε μέρα» είπε και πρόσθεσε πως «μου έχει μάθει ένα επάγγελμα και με βοήθησε να βρω τη δουλειά των ονείρων μου».

Η εντυπωσιακή έφηβη, «μεταμορφώνεται» για τις ανάγκες του επαγγέλματός της. Αλλάζει τις ψηλοτάκουνες γόβες και τα κομψά φορέματά της με φανελάκια και φαρδιά παντελόνια για να πάει στην οικοδομή.

«Από τις 8 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ., φαίνομαι κάπως “χάλια”» παραδέχεται. Ωστόσο, «τα Σαββατοκύριακα μοιάζω με κανονικό κορίτσι που φοράει φορέματα, γόβες και βάφομαι» συμπλήρωσε.

Η έφηβη είπε πως παρόλο τη χειρωνακτική εργασία που διάλεξε, φτιάχνει και τα νύχια της στα χέρια και προστατεύει το μανικιούρ της με τα γάντια που φοράει κατά τη διάρκεια της δουλειάς της.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση που έχει από τους συναδέλφους ξεκαθάρισε πως έχει άψογη σχέση μαζί τους και πως είναι το στήριγμά της. Όπως είπε τη γνωρίζουν από την ηλικία των 6, οπότε και ο πατέρας της ξεκίνησε την συγκεκριμένη επιχείρηση.

«Ο μπαμπάς μου ξεκίνησε την επιχείρησή του όταν ήμουν έξι ετών και όλοι όσοι εργάζονται γι’ αυτόν εξακολουθούν να το κάνουν, επομένως όλοι με έχουν δει να μεγαλώνω», δήλωσε.

Παρόλο που είναι το αφεντικό της, ο Άντριου δεν συμπεριφέρεται διαφορετικά στην κόρη του όταν κάνει κάτι λάθος.

«Είναι ένα καταπληκτικό αφεντικό και δείχνει κατανόηση σε όλους όσους εργαζόμαστε για εκείνον. Όμως αν κάνω κάτι λάθος, θα αντιμετωπίσω το ίδιο πρόβλημα με τα αγόρια», παραδέχτηκε ο Hawley.

Παραδέχτηκε όμως ότι δέχθηκε bullying επειδή είχε άντρες φίλους όταν ήταν πιο μικρή.

«Στα 13 μου δέχτηκα bullying επειδή τα Σαββατοκύριακα, πήγαινα στην οικοδομή για να βοηθάω τον πατέρα μου στα εργοτάξια» ανέφερε. «Έχω μεγαλώσει με τους άντρες που δουλεύουν για τον μπαμπά μου, έχουν γίνει σαν αδέρφια για μένα», σημείωσε.

Για το πώς αποφάσισε να επιλέξει το συγκεκριμένο επάγγελμα είπε: «Ο μπαμπάς μου ήταν πάντα οικοδόμος. Όταν ήμουν μικρή ζούσαμε σε ένα αγρόκτημα, οπότε όταν έχτιζε στη γη μας, πάντα θα τον βοηθούσα», ανέφερε και συμπλήρωσε «Αυτή είναι η στιγμή που βρήκα την αγάπη μου για το χτίσιμο».

Είναι σαν να δουλεύω με τον καλύτερό μου φίλο, παρόλο που είναι ο μπαμπάς μου. Και οι δύο έχουμε το ίδιο χιούμορ και είναι πάντα διασκεδαστικό» ανέφερε η έφηβη.

«Πάντα ήμασταν οι δυο μας, μου δίδαξε όλα όσα ξέρω και θα ήμουν χαμένη χωρίς αυτόν» είπε για τον πατέρα της.