Ο ηθοποιός Τζέιμς Χονγκ τιμήθηκε επίσημα από το Χόλυγουντ, καθώς απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, ύστερα από έξι δεκαετίες κινηματογραφικής καριέρας, ενώ έγινε η μεγαλύτερης ηλικίας προσωπικότητα που τιμάται με την συγκεκριμένη διάκριση.

Ο Κινεζο-Αμερικανός ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε 469 τηλεοπτικές σειρές, 149 ταινίες μεγάλου μήκους, 32 ταινίες μικρού μήκους και 22 βιντεοπαιχνίδια, ενώ έχει συμπρωταγωνιστήσει με αστέρες όπως ο Κλαρκ Γκέιμπλ.

«Είμαι εδώ! Είμαι ζωντανός!» είπε ο 93χρονος στο κοινό που παρέστη στην τελετή προσθέτοντας ότι δεν είχε προσχεδιάσει ομιλία, επειδή δεν το συνηθίζει, σύμφωνα με δημοσίευμα των LA Times, ενώ για τον ηθοποιό μίλησαν οι σταρ του Χόλυγουντ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντάνιελ Ντάε Κιμ.

Ο Κιμ επισήμανε ότι τα ονόματα των ηθοποιών με καταγωγή από την Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ αποτελούν λιγότερο από το 1% και ότι το αστέρι του Χονγκ προστίθεται σε εκείνα των Άννα Μέι Γουόνγκ, Μάκο, Μπρους Λι, Τζάκι Τσαν, Λούσι Λίου. «Αν και αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλός» είπε ο Κιμ «υπογραμμίζει το γεγονός ότι πρέπει να τιμάμε κάθε έναν από εμάς που είχε την τύχη να αναγνωριστεί» ανέφερε.

Η Κέρτις επαίνεσε τον Χονγκ ως «παθιασμένο ερμηνευτή» και «μια ξεκαρδιστική παρουσία στα γυρίσματα» προσθέτοντας: «Είναι καιρός να τιμήσουμε τον Τζέιμς Χονγκ με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ».