Η Αννίτα Πάνια υποδέχεχτηκε το βράδυ της Πέμπτης (7/4) την αγαπημένη ηθοποιό Ελένη Φιλίνη.Και τα είπαν όλα «ΑΝΟΙΧΤΑ». Η Ελληνίδα ηθοποιός περιέγραψε τη μετακόμιση της οικογένειας της στην τρυφερή ηλικία των πέντε ετών από την Κόρινθο στα Πατήσια, μίλησε για τη λατρεία στο χορό και φυσικά για τη συμμετοχή της σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα δεκαπέντε της χρόνια.

Η γοητευτική πρωταγωνίστρια θυμήθηκε τα πρώτα της βήματα στο θέατρο, τα 80’s όπως και τη θρυλική εποχή της «βιντεοκασέτας» για να φτάσει στο σήμερα και στις θεατρικές της παραστάσεις αλλά και στις συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές.

Η Ελένη Φιλίνη που φέτος πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Κομάντα και Δράκοι» δε φοβήθηκε να εξιστορήσει προσωπικές ιστορίες με κακοποιητικές συμπεριφορές με θύμα την ίδια, ειδικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας της. Περιέγραψε, ακόμα, πώς τα μάζεψε και έφυγε από μια παράσταση στην πρόβα τζενεράλε, καθώς γνωστός θεατρικός πρωταγωνιστής της έκοψε το ρόλο της στο μισό.

«Έχω χάσει αρκετά στα πρώτα μου βήματα, δέχτηκα πόλεμο. Δηλαδή, μπορεί ο άλλος να σου πάρει τη δουλειά, γιατί έχει το μέσο, ενώ την έχεις κλείσει εσύ. Όμως, δεν είχες την πιο πάνω γνωριμία. Έχω ζήσει πολλά τέτοια», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε δεχτεί από τον διευθυντή παραγωγής μίας σειράς.

«Ήμουν 19 χρονών και με είχε επιλέξει. Πάμε να δούμε τα μέρη, όπου θα γίνονταν τα γυρίσματα και μου λέει ο διευθυντής παραγωγής που είχε την εξουσία: “Κοίτα να δεις, αν δεν έρθεις μαζί μου, μην νομίζεις ότι θα πάρεις τον ρόλο. Κόλλησα. Δεν σκέφτηκα καν να πάω στον σκηνοθέτη και φυσικά, έχασα τον ρόλο. Αυτοί που μου έκαναν παρενοχλήσεις ήταν όλοι από την ίδια κουλτούρα», αποκάλυψε.

Ακολούθως και παραμένοντας στο πεδίο του ελληνικού #metoo αναφέρθηκε σε πράγματα που πολλοί στον χώρο του θεάτρου γνώριζαν τα τελευταία χρόνια και για όσα έχει ακούσει να συμβαίνουν:

«Εγώ δεν το γνώριζα. Είχα ακούσει και παλαιότερα για μια πάρα κουλτουριάρικη ποιοτική σχολή, πριν από εμάς, δραματική που το ξέρουμε όλοι στον χώρο… Είναι τα μυστικά του χώρου, ας πούμε. Ο δάσκαλος ήταν με πολλούς μαθητές του, εξανάγκαζε τα παιδιά να κάνουν πράγματα και έχουμε ακούσει τέτοια πάρα πολλά».

«Μπορεί να ήταν πολύ σπουδαίοι ηθοποιοί κάποιοι, αλλά για κάποια παιδιά είχαμε ακούσει ακόμα και για βιασμούς. Δηλαδή τα ακούσαμε αυτά, τα οποία βέβαια όλα έχουν σβηστεί. Είναι μυστικά που όλοι ξέρουμε, Μα τα ξέρουμε για διάφορους σκηνοθέτες και μιλάμε για αγόρια».

«Μιλάμε για μια μικρή μειονότητα στον χώρο του θεάτρου και με ενοχλεί γιατί χτυπήθηκε ο χώρος του θεάτρου τόσο και δεν κοιτάμε το γύρω» συμπλήρωσε, με σαφήνεια, η Ελένη Φιλίνη στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια για να καταλήξει:

«Εξακολουθώ να σοκάρομαι. Δεν νομίζω να υπάρχει γυναίκα που δεν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση», είπε.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να μη μιλήσει για την προσωπική της επιλογή, να μην κάνει παιδιά, αλλά και να αποφύγει τον γάμο, παρά τις πιέσεις που είχε κατά καιρούς από τις μακροχρόνιες σχέσεις της.

«Το να μην κάνω παιδί ήταν δική μου επιλογή καθαρά. Δεν είχα ποτέ αυτό το αίσθημα. Αν είχα παιδί μπορεί να ήμουν χειρότερη από τη μαμά μου και ίσως να είναι και ένας τρόμος υποσεινύδητα. Κάποια στιγμή ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδάκι.

Ήταν ένα κοριτσάκι 2 ετών, το οποίο ήταν κακοποιημένο αρκετά και τότε είχα πάθει σοκ. Πήγα ρώτησα και έμαθα που ήτανε και με ρώτησαν αν είμαι παντρεμένη, είπα όχι και μου είπαν πως δεν μπορώ. Μετά από χρόνια βέβαια, κάποιες άλλες συνάδελφοι υιοθέτησαν παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένες, αλλά μάλλον έπρεπε να γίνει έτσι. Δεν ήταν εσωτερική μου ανάγκη».