Καλεσμένος στην παρέα του «Τι λες τώρα!» ήταν το μεσημέρι της Κυριακής (27/3) ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην κοινωνία.

«Όταν ένα παιδί τρανς βρεθεί στο σχολείο θα υποστεί bulling, από συμμαθητές του κυρίως, το οποίο θα το κάνει να σταματήσει να σπουδάζει. Όμως όσο αυτό το πράγμα λέγεται, υπάρχει μία ορατότητα και λένε τι συμβαίνει, οι συμμαθητές το καταλαβαίνουν κι αυτό θα σταματήσει».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αναγκάζονται να κρύψουν την ταυτότητά τους στο χώρο εργασίας τους: «Πολλοί το κρύβουν και πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα κρύβουν την ταυτότητά τους για να μπορέσουν να προχωρήσουν. Μην ξεχνάμε άλλα άτομα που βρίσκονται στον επαγγελματικό χώρο και το κρύβουν για να μην έχουν πρόβλημα με τους ανώτερους».

«Όταν έκανα το coming out έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα για τι το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out», υπογράμμισε και τόνισε πως η ορατότητα είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης και πως αυτό αντιμετωπίζει τα ομόφυλα ζευγάρια: «Το δικό μου παιδί δεν έχει ίσα δικαιώματα, γιατί όταν θα βγει έξω από το σπίτι η οικογένεια αυτή είναι αόρατη. Εάν πάθω κάτι το παιδί μου δεν έχει καμία επιρροή. Αν πάθω κάτι εγώ το παιδί θα πάει στον αδερφό μου, εάν πάθει κάτι ο αδερφός μου θα πάει σε άλλο συγγενή ή σε ίδρυμα».

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε «α, τι οικογένεια είναι αυτή;» τους εξηγεί και καταλαβαίνουν», κατέληξε.