Ο ηθοποιός ο οποίος είχε καταγγείλει πριν από περίπου 25 χρόνια τον Γιώργο Κιμούλη στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και οδήγησε στη διαγραφή του από τα μητρώα του Σωματείου, Μίλτος Δημουλής, μίλησε για πρώτη φορά για το τι συνέβη τότε.

Ο Μίλτος Δημουλής, το πρωί της Πέμπτης (03/03), πέρασε την πόρτα του πλατό της εκπομπής «Πρωινό» και συνάντησε τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.

Θυμούμενος την καταγγελία που είχε κάνει τότε εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανέφερε αρχικά: «Δέχτηκα πάνω από 5 τηλέφωνα που μου έλεγαν: “Μίλτο, έκανες καταγγελία επειδή κάποιος σε έδιωξε“; Έμενα άναυδος. Οι πρόβες, τον τελευταίο μήνα πριν την γενική δοκιμή ξεκινούσαν στις 5 το απόγευμα και τελείωναν στις 3 με 4 τα ξημερώματα. Κάποια στιγμή ήρθε και το περιπολικό από εκεί, ο κόσμος από τις γύρω πολυκατοικίες διαμαρτύρονταν έντονα».

Ο Γιώργος Κιμούλης

Στην συνέχεια, ο ηθοποιός είπε μεταξύ άλλων: «Κάποια στιγμή ήρθε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μια επιστολή που μας καλούσε να σεβαστούμε τη συλλογική σύμβαση, δηλαδή, να μην καθόμαστε 10 ώρες να κάνουμε πρόβα. Θύμωσε πολύ τότε ο κ. Κιμούλης, προέβη σε άσχημους χαρακτηρισμούς εναντίον του ΣΕΗ και το χειρότερο είναι ότι απαίτησε να πάμε στο Σωματείο και να δηλώσουμε ότι δεν καταστρατηγείται κανένα μέρος της συλλογικής σύμβασης. Εμένα, η πνευματικότητα μου, η ιδιοσυγκρασία μου και η ψυχοσύνθεση μου, μου επέβαλλε να πάω στο Σωματείο και να πω την αλήθεια».

Τέλος, ο Μίλτος Δημουλής υπογράμμισε ότι: «Υπήρχε εκφοβισμός. Προσωπικά μου είπε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο. Δυστυχώς, μάθαινε ποιος τον καταγγέλλει. Μου αφαίρεσε τον ρόλο στη γενική δοκιμή, γιατί έτσι θα ήταν πιο άρτιο το τελικό του αποτέλεσμα. Το δέχομαι. Ειλικρινά το δέχομαι. Πολύ λίγοι ηθοποιοί με στήριξαν, ο εκφοβισμός περνάει».