Το Netflix με ένα ακόμα ντοκιμαντέρ του κατάφερε να αποτελέσει θέμα συζήτησης. Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix είναι αφιερωμένο στον «απατεώνα του Tinder» ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει γυναίκες από πολλές χώρες αποσπώντας από αυτές τεράστια χρηματικά ποσά.

Ο δικηγόρος του Shimon Hayut στην Ελλάδα, Ευάγγελος Καραΐνδρος, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4», το μεσημέρι της Τρίτης (08/02) και όπως είπε: «Τον έζησα πράγματι για αρκετούς μήνες όσο ήταν στην Ελλάδα. Είχαμε και μετέπειτα επαφές όταν έφυγε στο Ισραήλ και μετά που τελείωσε με τις περιπέτειες και πάλι είχαμε επαφή δηλαδή διατηρούμε κάποιες επαφές ακόμα. Δεν έχε ξαναέρθει από τότε στην Ελλάδα αλλά αν θέλει μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής ο εντολέας του συνελήφθη τον Ιούλιο του 2019 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας ενώ καταδικάστηκε από Ισραηλινό δικαστήριο σε φυλάκιση 15 μηνών και στο 5μηνο, λόγω καλής διαγωγής, αποφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραΐνδρο έμεινε στη φυλακή στην Αθήνα περίπου τρεις μήνες ενώ η πρώτη επαφή που είχε ήταν με τους δικηγόρους του από το Ισραήλ. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ο πελάτης μας έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” θα θέλαμε να τον εκπροσωπήσετε και την επόμενη της σύλληψης πετάξαν από το Ισραήλ και ήρθαν στην Αθήνα».

Σε ερώτηση για το αν είχε χρήματα ο Shimon Hayut, ο δικηγόρος Ευάγγελος Καραΐνδρος απάντησε: «Χρήματα είχε… Οι δικηγόροι του ήρθαν την επομένη μετά τη σύλληψή του στην Αθήνα κι έμειναν σε όλη τη διαδικασία – τουλάχιστον τρεις μέρες – παρακολουθώντας τις δικαστικές ενέργειες. Δεν είναι δυνατό λοιπόν να φέρεις τους δικηγόρους σου από το Ισραήλ (χωρίς χρήματα) καθώς δε μιλάμε για δικηγόρους αυτεπάγγελτων διορισμών, αλλά για δικηγόρους με κάποια φήμη.

«Απέχει εντελώς η ιστορία που μου παρουσίασε ο ίδιος σε σχέση με το ντοκιμαντέρ του Νetflix. Aυτό που μου έχει πει για το θέμα είναι ότι ο ίδιος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτές τις γυναίκες κι ότι οι ίδιες επωφελήθηκαν από τα χρήματά του κι από όσα τους πρόσφερε όπως ταξίδια, πανάκριβα ξενοδοχεία κι εστιατόρια», τόνισε ο κ. Καραΐνδρος.

Σχετικά με το τι δουλειά έκανε ο εντολέας του, κ. Καραΐνδρος ανέφερε ότι του έχει πει ότι είναι επιχειρηματίας του real estate ενώ μιλώντας για το προφίλ του είπε ότι είναι χαρισματικός, πολύ καλός στην επικοινωνία και ότι δίνει την εντύπωση ότι θέλει φροντίδα. Επίσης, είπε ότι του αρέσει η καλή ζωή αλλά από την άλλη είναι κι ένα απλό παιδί.