Στο πλατό της εκπομπής «Κυψέλη» της ΕΡΤ2 βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Νικούλι. Ο αγαπημένος τηλεοπτικός «Πετρής» της σειράς «Σασμός» έφερε στη μνήμη του την αγαπημένη του ανάμνηση από τα καλοκαίρια στην Αλβανία ενώ μίλησε για τον ρατσισμό και εξήγησε γιατί έχει κρατήσει το επίθετό του.

«Θυμάμαι να πηγαίνουμε δυο η ώρα το μεσημέρι για μπάνιο, παρέα 7-8 άτομα. Ασταμάτητο παιχνίδι» είπε ο Κώστας Νικούλι και πρόσθεσε: «Δεν ήμουν από τους καλύτερους μαθητές στο σχολείο. Δεν ήμουν ήσυχο παιδί. Ήμουν άτακτος. Μια παραπάνω ενέργεια».

«Όλοι έχουμε περάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ρατσισμό»

Μιλώντας για τον ρατσισμό, ο Κώστας Νικούλι ανέφερε πως: «Ο φόβος είναι η αιτία του ρατσισμού, το μη οικείο. Και στη ζούγκλα, πρακτικά το λέω, όταν ένα ζώο δει για πρώτη φορά ένα άλλο, θα μπει σε θέση άμυνας. Όλοι έχουμε περάσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, ρατσισμό. Παντού υπάρχει. Το άσχημο είναι πως τα παιδιά πολλές φορές εισπράττουν κάτι από τους γονείς που δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει και μόνο επειδή αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το λένε χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει. Είναι λόγια κάποιου μεγάλου».

Ο λόγος που κράτησε το επίθετό του

«Δεν υπάρχει κάποιος που εμένα μπορεί να με ορίσει ως Έλληνα από την στιγμή που έχω γεννηθεί εδώ και μιλάω αυτή τη γλώσσα. Παρ’ όλ’ αυτά τα χαρτιά μου έγραφαν ότι δεν είμαι Έλληνας. Από την στιγμή που πέρασα αυτή τη διαδικασία και με αναγνώρισε το ελληνικό κράτος, σε αυτό που θέλω να κάνω και να πω στον κόσμο, θέλω να παρουσιάζομαι σαν αυτός που τα έχει και τα δυο. Είμαι και Έλληνας και Αλβανός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.