Με αφορμή τη θεατρική παράσταση «8 γυναίκες» στο θέατρο Αλίκη στην οποία πρωταγωνιστεί, η Μαρίνα Ψάλτη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». «Υποδύομαι την πιο… τρελή. Κάνω την Αυγουστίνα, μια γυναίκα με τρομερά συμπλέγματα που θέλει απεγνωσμένα την προσοχή των άλλων» ανέφερε η Μαρίνα Ψάλτη. Εκείνη όμως θέλει να τραβάει την προσοχή των άλλων; «Όχι, ακόμα αδιαφορώ για την προσοχή. Μου φαίνεται γελοίο να θες να σε προσέχουν συνέχεια» απάντησε η ηθοποιός.

«Στο σχολείο τραύλιζα, ήμουν βαριά δυσλεκτική. Άσχημο κοριτσάκι, πεταχτά αυτιά και δόντια μου έβαλαν σιδεράκια… Ψιλοχάλια ήμουν και από τότε αυτοσαρκαζόμουν. Διαγνώστηκα με δυσλεξία στο πρώτο έτος της Σχολής Καλών Τεχνών, γι’ αυτό και στο σχολείο υπέφερα. Το μισούσα το σχολείο. Οι συμμαθητές μου με θεωρούσαν χαζή, καθυστερημένη. Δεν άρεσα σε κανένα αγόρι, αλλά πήρα το πιο ωραίο αγόρι που υπήρχε, τον Γιάννη Φέρτη» ανέφερε η Μαρίνα Ψάλτη.

«Έφυγε η μάνα μου και δεν έκλαψα»

«Έφυγε η μάνα μου και δεν έκλαψα» είπε η Μαρίνα Ψάλτη και εξήγησε πώς γίνεται αυτό. «Δεν ξέρω. Την έκλαιγα όσο ζούσε έτσι όπως την έβλεπα» είπε η ηθοποιός για τη μητέρα της η οποία πάλευε χρόνια με την άνοια και το παρελθόν σβηνόταν μέρα με τη μέρα από τη μνήμη της. «Γινόταν κάτι άλλο… Εκεί ήταν ο θρήνος…» εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Η γνωριμία με τον Γιάννη Φέρτη

Με τον Γιάννη Φέρτη είναι μαζί 27 χρόνια. «Είναι όλη μου ζωή. Τον γνώρισα όταν ήμουν 29. Πάντα μου άρεσαν τα μεγαλύτερα αγόρια. Γνωριστήκαμε στο Γλάρο. Γίναμε φίλοι, λέγαμε τα ερωτικά μας και μετά από κάποιους μήνες σε ένα αεροδρόμιο έσκυψε και μου έδεσε το κορδόνι. Δεν με φόβισε το ερωτικό παρελθόν του Γιάννη. Και τώρα τον ρωτάω πως νιώθει που έκανε τρεις γάμους κι εγώ κανέναν, και μου λέει πως είμαι η χειρότερη όλων» εξομολογήθηκε η Μαρίνα Ψάλτη.

«Μονόπετρο δεν μου πήρε ποτέ. Εγώ του είπα πως αν δεν με παντρευτεί δεν πρόκειται να συζήσω μαζί του. Τον εξανάγκασα σε γάμο. Ο Γιάννης δεν ήθελε παιδί, ήταν ο όρος του. Θεωρούσε πως ήταν πολύ μεγάλος και δεν ήθελε το παιδί του να τον βλέπει γέρο στα νοσοκομεία» είπε η ηθοποιός.