«Τον Σταμάτη Φασουλή τον γνώρισα στο απόγειο της δόξας του και ήταν πάρα πολύ σνομπ» σημείωσε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» το πρωί της Τρίτης (23/11) και πρόσθεσε πως: «Μετά δέσαμε και σαν παρέα. Έκανα περισσότερη παρέα με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίνα Αδαμάκη. Ακούμπαγα πάρα πολύ πάνω στον Σταμάτη. Του έχω βγάλει το λάδι. Μονίμως του έλεγα ότι “είναι χάλια αυτό δεν θα το κάνω”».

Γιατί όμως η Μίρκα Παπακωνσταντίνου δεν πρωταγωνίστησε στην πετυχημένη και θρυλική σειρά του Mega, «Τρεις Χάριτες» αφού έκανε παρέα με τις πρωταγωνίστριες Άννα Παναγιωτοπούλου και Μίνα Αδαμάκη; «Για μας είχαν γραφτεί οι “Τρεις χάριτες” και είπα “όχι” την τελευταία στιγμή. Έχω πει διάφορα “όχι” χαριτωμένα στη ζωή μου. Έκανα κάτι άλλο και δεν μπορούσα να το αποφύγω . Δεν το είπε ελαφρά τη καρδία. Το λένε χρόνια οι Ρέππας-Παπαθανασίου. Έχω κάνει διάφορα τέτοια στη ζωή μου. Ασφαλώς και μετάνιωσα που το είπα. Τα όχι που λέω είναι ανασφάλεια και με τα χρόνια είναι και εγωισμός», σημείωσε η ηθοποιός.

Η σχέση με τον Δάνη Κατρανίδη

Δάνης Κατρανίδης-Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Για την σχέση της με τον Δάνη Κατρανίδη μίλησε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε άλλο σημείο της συνέντευξής της. «Όταν γνώρισα στη σχολή Θεοδοσιάδη τον Δάνη Κατρανίδη δεν έπεσα και ανάσκελα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε πάρα πολλή παρέα. Έφυγε εκείνος ένα καλοκαίρι και έπαθα μια έλλειψη του φίλου μου και μέσα από αυτό βγήκε μια βαθιά ερωτική, αγαπησιάρικη σχέση, πολύ έντονη, που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι με αυτή τη μορφή αλλά με τη μορφή της συντροφικότητας. Ακουμπάμε, μιλάμε, λέμε τις χαρές και τις λύπες μας, τα προβλήματά μας. Και εκείνος. Είναι αμφίδρομο.

Μετά πέρασε σε άλλα επίπεδα η σχέση μας. Τον ζήλευα πάρα πολύ. Του έκανα τέρατα. Έπαιζε ρόλο στη σχολή με μία κοπέλα και εγώ ζήλευα κανονικότατα. Δεν είχα αντικείμενο. Και εκείνος με ζήλευε αλλά όχι έτσι. Είχε πιο πολύ χιούμορ στην αντιμετώπισή του», είπε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου για τον Δάνη Κατρανίδη με τον οποίο υπήρξε παντρεμένη.

Πώς βγήκε το όνομα «Μίρκα»

Πώς βγήκε το όνομα «Μίρκα» και ποιος τη… βάφτισε έτσι; «Το Μίρκα βγαίνει από το Μαρία. Η μαμά μου είχε διαβάσει ένα παραμύθι με μια τσιγγάνα και με είπαν Μίρκα γιατί δεν της άρεσε το Μαρία. Μόνο στο σχολείο με έλεγαν Μαρία» είπε η ηθοποιός.