Μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού παραχώρησε δύο συνεντεύξεις. Την πρώτη στο διεθνές περιοδικό «Paris Match» και τη δεύτερη –προς έκπληξη πολλών- στην τοπική ιστοσελίδα της Λευκάδας, το Lefkadapress.

Για τις καλές σχέσεις της με τους Λευκαδίτες η Ριμπολόβλεβα δηλώνει: «Όσο περισσότερο χρόνο περνάω στον Σκορπιό τόσο πιο πολύ ερωτεύομαι το νησί. Οι άνθρωποι εδώ είναι εκπληκτικοί. Πιστεύω ότι ο Σκορπιός και ολόκληρη η περιοχή της Λευκάδας είναι από τις πιο όμορφες τοποθεσίες που έχω επισκεφτεί στον κόσμο. Έτσι, σίγουρα απολαμβάνω κάθε ημέρα που περνάω σε αυτό. Από την πρώτη ημέρα οι ντόπιοι μας έκαναν να αισθανθούμε σαν στο σπίτι μας. Είναι πολύ φιλόξενοι και θερμοί».

Ήδη έχει ολοκληρώσει κάποιες εργασίες ανακαίνισης, κυρίως στο Pink Hoyuse, ενώ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ευελπιστεί να έχουν κατασκευαστεί και οι στάβλοι που θα φιλοξενήσουν τους επιβήτορες και τις φοράδες της.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», όλες οι εργασίες γίνονται στη γραμμή που είχε περάσει ο Ωνάσης. Έτσι δεν θα υπάρξουν τεράστιες κατασκευές ή παλάτια.

«Πρώτα απ’όλα η ομορφιά αυτού του νησιού είναι το φυσικό του κάλλος και προφανώς θέλω να το κρατήσω όπως είναι. Κατανοώ τη βαθιά σχέση που υπάρχει μεταξύ του νησιού και της οικογένειας Ωνάση. Η ιστορία της οικογένειας με εκείνη του Σκορπιού θα είναι πάντα συνυφασμένες μεταξύ τους και ό,τι κι αν κάνουμε εδώ θα γίνει με πλήρη σεβασμό και εκτίμηση σε αυτά. Σχέδιό μου είναι να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω την υποδομή του νησιού με τη χρήση σύγχρονων, φιλικών προς το περιβάλλον , τεχνολογιών. Προχωράμε μόνο με τη βασική ανακαίνιση της υποδομής. Οπότε γίνεται κυρίως αποκατάσταση. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, έχουμε επαναφέρει την προηγούμενη μορφή το ροζ σπίτι. Κυρίως αλλαγή θα γίνει με την κατασκευή των στάβλων για τα άλογά μου, προκειμένου να τα φέρω μαζί μου το καλοκαίρι. Όμως είναι πολύ νωρίς να πω κατι πιο συγκεκριμένο για τα σχέδια αυτά». Είπε η κόρη του ρώσου μεγιστάνα.

Επιπλέον, η Ριμπολόβλεβα δήλωσε πως «Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος του αγαπημένου μου πατέρα, γι’ αυτό θα ήθελα να φτιάξω ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου να απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα».