Νέες δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή που θα ανάψουν πάλι φωτιές έκανε ο Νότης Σφακιανάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Derti.

«Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που είναι, καλώς ή κακώς, γιατί διαμορφώθηκε από αυτούς που κυβερνούν. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα είχε ανάγκη ο λαός από καμία Χρυσή Αυγή. Αισθάνονται ότι είναι το αποκούμπι τους. Φασισμός η Χρυσή Αυγή; Αγγελούδια είναι μπροστά σε αυτούς. Μπροστά στους φασίστες που κυβερνούν…» είπε χαρακτηριστικά ο ο γνωστός τραγουδιστής.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή από το σχήμα που θα ξεκινούσε στις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου στο κέντρο «Έναστρον» – όταν είχε προβεί σε δηλώσεις στήριξης της Χρυσής Αυγής – ο Νότης απάντησε ότι ο ίδιος πότε δεν καθόριζε τις συνεργασίες του με βάση τα πολιτικά φρονήματα.

«Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έφυγε. Είναι δυνατόν οι τραγουδιστές να συνεργάζονται μεταξύ τους με πιστοποιητικό φρονημάτων; Οι θέσεις μου είναι γνωστές και συνεπέστατες από τότε που άρχισα να μιλάω δημόσια. Με ξέραν από παλιά, τώρα με μάθανε;» διερωτήθηκε ο τραγουδιστής.

«Άλλοι λόγοι την έκαναν να φύγει, αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα. Τη Δέσποινα την είχα μαζί μου από το καλοκαίρι του 1997 στη Θεσσαλονίκη. Μαζί μου είχε βγάλει τον πρώτο της δίσκο και όσο ήταν στο Rex μαζί μου, ο δίσκος της έγινε πλατινένιος. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της. Αλλά στο Rex και στην Πύλη Αξιού έσπαζαν οι πόρτες, δεν χωρούσε ο κόσμος. Τώρα που μιλούσαμε για την νέα συνεργασία, με αγκάλιαζε και με φιλούσε γιατί νόμιζε ότι είμαι άλλος από αυτό που είμαι. Όταν έκανα αυτές τις δηλώσεις -που και πάλι θα ξανακάνω γιατί δικαιώνομαι από τις συνθήκες- αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχωρήσει» έδωσε την δική του εξήγηση ο καλλιτέχνης.