Για την καριέρα της στο χώρο του μόντελινγκ αλλά και για το πέρασμά της από τον χώρο της υποκριτικής μίλησε η Βίκυ Κουλιανού σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Εγώ».

«Όσον αφορά το μόντελινγκ, δεν πιστεύω πως έπεσα σε καμία παγίδα. Ακόμα και την υποκριτική την εγκατέλειψα σχετικά νωρίς. Η μόνη ίσως μικρή παγίδα στην οποία έπεσα ήταν κάποια περίοδο που ασχολήθηκα αποκλειστικά με το θέατρο, αφήνοντας για λίγο το μόντελινγκ, με αποτέλεσμα να έχω μια απώλεια χρημάτων, καθώς δεν έκανα πλέον δουλειές εκεί», λέει και απαντά στο αν πλήρωσε κάποιο τίμημα για να πετύχει όλα αυτά. «Μπορεί να ακούγεται περίεργο που το λέω, αλλά όχι, δεν πλήρωσα. Το μόντελινγκ -ειδικά όπως γινόταν εκείνα τα χρόνια- είναι μια δουλειά που μου πρόσφερε πολλή χαρά. Ταξίδια, γνωριμίες. Για εμένα τότε ήταν σαν να έκανα το χόμπι μου έναντι αμοιβής. Γιατί τώρα κάνεις το χόμπι σου και δεν πληρώνεσαι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το σκοτεινό. Σε εμένα -δεν ξέρω γιατί- δεν έγινε ποτέ ανήθικη πρόταση».

«Εννοείται πως γνωρίζω. Θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας; Αλλά η δουλειά μου ήταν σε τέτοιο επίπεδο και τόσο μελετημένη που αυτός που θα ήθελε ενδεχομένως να μου κάνει μια τέτοια πρόταση δεν μπορούσε. Το έχω όμως δει να γίνεται μπροστά μου σε άλλους» πρόσθεσε η Βίκυ Κουλιανού.