Τα δημόσια κτίρια, οι γέφυρες, τα σιντριβάνια και οι πύργοι ρολογιού στη Νέα Ζηλανδία πρόκειται να φωταγωγηθούν με ροζ ή γαλάζιο χρώμα για να εορταστεί η άφιξη του νέου μέλους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Πρόκειται για μία ιδέα της οργάνωσης «Μοναρχία Νέα Ζηλανδία» για να γιορτάσει την έλευση του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον –του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ– που αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.

Ο πρόεδρός της Σον Πάλμερ υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα σημεία θα φωταγωγηθούν το απόγευμα της ημέρας γέννησης του βρέφους.

Είκοσι σημεία πρόκειται να φωταγωγηθούν κι ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο της πόλης Κράιστσερτς.

Ο ίδιος είπε ότι οι νεοζηλανδοί περιμένουν με ανυπομονησία να πληροφορηθούν τη γέννηση του βασιλικού βρέφους που μία μέρα θα γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα της Νέας Ζηλανδίας.

«Είναι μεγάλη υπόθεση, όχι μόνο για τη Βρετανία. Αυτή η οικογένεια πράγματι ανήκει τόσο στη Νέα Ζηλανδία όσο στη Βρετανία ή στον Καναδά ή στην Αυστραλία κι ενώ το μεγαλύτερο επίκεντρο θα είναι στη Βρετανία δεν θα περάσει απαρατήρητο (το γεγονός) σε καμία από αυτές τις χώρες», σχολίασε.