Για την πρώτη της συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα πρώτα τους ραντεβού , τις επισκέψεις τους σε αρχαιολογικούς χώρους και όλα όσα την έκαναν να τον ερωτευτεί μιλά η Ευγενία Μανωλίδου σε πρόσφατη συνέντευξη της.

«Η πρώτη μας συνάντηση έγινε το 2001 στο γραφείο του, όταν είχα ολοκληρώσει την ηχογράφηση ενός έργου μου με θέμα τους Ορφικούς ύμνους, που είχα παίξει στο Μέγαρο Μουσικής της Βιένης και ενδιαφερόμουν να ολοκληρώσει σε CD. Απευθύνθηκα λοιπόν σε εκείνον, γιατί θεωρούσα ότι το έργο μου θα έβρισκε μεγαλύτερα ανταπόκριση σε ένα βιβλιοπωλείο όπου θα πήγαινε κάποιος για να προμηθευτεί βιβλία για την αρχαία Ελλάδα, παρά σε ένα δισκοπωλείο… Ήμουν θαυμάστρια του Άδωνι πριν τον γνωρίσω…» λέει στο περιοδικό «Ok» και συνεχίζει:

«Η συνεργασία μας πραγματοποιήθηκε τελικά το 2002 οπότε σε εκείνη την πρώτη συνάντηση είχαμε μείνει στα τυπικά. Ένα χρόνο μετά κι αφού εγώ είχα χωρίσει, αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, βγήκαμε κάποιες φορές και κάπως έτσι προέκυψε ο έρωτάς», λέει η μαέστρος και παρουσιάστρια.

Τέλος η Ευγενία Μανωλίδου περιγράφει το πρώτο τους ραντεβού: «Ήταν σε ένα εστιατόριο στην Κηφισιά. Αλλά, παρόλο που μου πρότεινε να βγούμε, δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα γινόταν κάτι μεταξύ μας. Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να αποφασίσουμε να είμαστε μαζί. Εκείνη την περίοδο ήμουν τόσο αγχωμένη με το θέμα του διαζυγίου μου και τόσο ψυχολογικά πιεσμένη που δεν ήμουν έτοιμη να μπω σε νέα σχέση. Αλλά ο Άδωνις με ξεκούραζε. Με βοηθούσε να ξεφεύγω από τα προβλήματα, να ξεχνάω τις έγνοιες μου. Χανόμασταν ώρες ατελείωτες σε συζητήσεις για την αρχαία Ελλάδα, επισκεπτόμασταν αρχαιολογικούς χώρους, κάτι που κάνουμε ακόμη και τώρα».