Η Βάνα Μπάρμπα υπήρξε για περισσότερο από μία δεκαετία «η απόλυτη βασίλισσα του lifestyle» στην Ελλάδα, έχοντας κάνει τα περισσότερα εξώφυλλα που έκανε ποτέ γυναίκα ηθοποιός τα τελευταία 20 χρόνια.

Η ηθοποιός μίλησε στο Down Town της Κύπρου για τους άνδρες, τον γάμο, αλλά και την πολιτική.

«Η ιδέα της δέσμευσης, το ότι ανήκεις σε κάποιον, όχι μόνο δεν με γοήτευσε ποτέ, αλλά μου ήταν πάντα πάρα πολύ απωθητική. Βαριόμουν και μόνο στην ιδέα ότι θα ξυπνώ κάθε μέρα δίπλα στον ίδιο άνθρωπο και θα μοιραζόμαστε την καθημερινότητα. Και μόνο η σκέψη με βασάνιζε, πνιγόμουν! Σκέψου μόνο όλες αυτές τις υποχρεώσεις που αποκτάς όταν παντρεύεσαι, που μαζί με τον άντρα σου αποκτάς δεσμούς με όλους τους συγγενείς του, κι έχεις από το πουθενά ένα σωρό υποχρεώσεις» λέει χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα.

Πώς φαντάζεται, άραγε, η Βάνα τον ιδανικό άντρα για εκείνη; «Να κουβαλάει την ίδια τρέλα με μένα. Μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να σταθεί δίπλα μου κι εγώ δίπλα του. Δεν με φοβίζει η τρέλα. Τα κανονικά και προβλέψιμα πράγματα με φοβίζουν, αυτά με “σκοτώνουν”».

Ενώ, αν βρισκόταν ένας τέτοιος άνθρωπος στη ζωή της, δε διστάζει να παραδεχτεί πως θα παντρευόταν. Αλλά όχι με νυφικό! «Εγώ δεν μίλησα για νυφικό. Είπα ότι θα γίνει ο γάμος με τους δικούς μου όρους, κι ένας από αυτούς είναι να πάω στην εκκλησία με παντελόνια! Είμαι έτοιμη να παντρευτώ, αλλά με παντελόνια θα χορέψω το χορό του Ησαΐα!».

Ακόμη, η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά και την Χρυσή Αυγή. «Αυτή τη στιγμή, ως κοινωνία, έχουμε φτάσει στον πάτο και η οργή του κόσμου έχει συσσωρευτεί και αναζητάει τρόπο να ξεσπάσει. Η Χρυσή Αυγή τού προσφέρει έναν τρόπο. Είναι ένα τραγικό φαινόμενο, αλλά δεν θα υποχωρήσει με το να το κατηγορούμε, αλλά μόνο αν εξαλείψουμε τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος είναι οργισμένος και στρέφεται στα άκρα. Άλλοτε, ούτε που θα περνούσε από το μυαλό τόσων ανθρώπων να πάρουν στα σοβαρά τέτοια πράγματα. Αυτή τη στιγμή είναι μια λύση ανάγκης».