Ο Σάσα Μπάρον Κοεν- τον οποίο γνωρίσαμε ως «Μπόρατ»- θα σηκώσει το βαρύ φορτίο του ρόλου του Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία που θα επικεντρώνεται στις ένδοξες ημέρες του θρυλικού ροκά των Queen.

Το σενάριο του έργου- που ακόμα δεν έχει τίτλο- γράφει ο Πίτερ Μόργκαν («The Queen», «The Last King of Scotland») ενώ σκηνοθέτης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Τα γυρίσματα θα αρχίσουν του χρόνου σύμφωνα με τον παραγωγό Graham King. Στην παραγωγή συνεργάζονται η GK Films του King, η Tribeca Productions του Robert De Niro και της Jane Rosenthal και ο μάνατζερ των Queen Jim Beach.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, τα μέλη του συγκροτήματος Queen, ο κιθαρίστας Brian May και ο ντράμερ Roger Taylor θα έχουν την επίβλεψη της μουσικής της ταινίας καθώς θα ακουστούν τόσο κομμάτια των Queen όσο και σόλο μουσική του Μέρκιουρι.

Η ταινία θα επικεντρωθεί στην περίοδο της μεγάλης δόξας των Queen με αποκορύφωμα την εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985. τότε το συγκρότημα είχε συνεπάρει σύσσωμο το Στάδιο Γουέμπλει ενώ και χιλιάδες τηλεθεατές τραγουδούσαν το «We Will Rock You» και το «Radio Ga Ga».

Το συγκρότημα συνέχισε να κάνει περιοδείες και να ηχογραφεί μουσική ακόμα κι όταν η υγεία του Μέρκιουρι επιδεινώθηκε. Μία ημέρα μετά την επίσημη παραδοχή του πως πάσχει από AIDS, ο Μέρκιουρι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 45 ετών.