Για το σύνδρομο από το οποίο πάσχει ο οκτάχρονος γιος του James, μίλησε ο ηθοποιός Colin Farrell σε συνέντευξη που έδωσε σε περιοδικό, λέγοντας ότι η γέννηση του ήταν για εκείνον ευλογία.

«Η γέννηση του γιου μου για μένα ήταν ευλογία… Η σπάνια ασθένειά του με έκανε να ωριμάσω, να εκτιμήσω την ζωή και να καταλάβω το βαθύτερο νόημά της», εξομολογείται ο Colin Farrell για τον James που πάσχει από σύνδρομο Angelman.

Ο γνωστός ηθοποιός δεν κρύβει ότι η ασθένεια του James τον έκανε πιο ευαίσθητο. «Είναι ένα παιδί που δείχνει απίστευτο θάρρος και δύναμη ζωής, αγνά και αμόλυντα. Λατρεύω τον γιο μου και το γεγονός ότι είναι “ειδικός” με κάνει να τον αγαπώ ακόμα περισσότερο».

Το σύνδρομο Angelman προκαλεί μιας μορφής νοητική στέρηση: λόγω αυτής, ο James άρχισε να περπατά ελάχιστα όταν ήταν τεσσάρων ετών, ενώ δεν μιλάει σχεδόν καθόλου.

«Το 2003, λίγους μήνες πριν την γέννηση του γιού μου, με είχαν καλέσει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ποτέ δεν είχα ενημερωθεί για γενετικές ασθένειες ή σύνδρομα που προκαλούν σοβαρή αναπηρία και εξεπλάγην από αυτούς τους νέους αθλητές τους γεμάτους ανθρωπιά», συνεχίζει ο ηθοποιός και εύχεται μία ημέρα να καμαρώσει τον James στους Παραολυμπιακούς.

Ο ηθοποιός απευθύνθηκε και σε όσους γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κατάσταση παρόμοια με τη δική του και τους παρότρυνε να αγαπήσουν τη διαφορετικότητα.

«Αγκαλιάστε την διαφορετικότητα και δείτε το σαν ευκαιρία για να γιορτάσετε τη ζωή σε όλες της τις μορφές», κατέληξε ο ηθοποιός.