O Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Παντρεμένος εδώ και χρόνια με την Ευγενία Μανωλίδου, δεν σταματούν να απασχολούν τα ΜΜΕ με κάθε τους δραστηριότητα και δήλωση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο πριν τις τις επικείμενες εκλογές, με τις οποίες θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ περιφέρεια Αθηνών, παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Ποιος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που δεν ξέρουμε;

Ο ήρεμος πού ποτέ δεν τσακώνεται!

Τι τίτλο θα δίνατε στη ζωή σας;

Μια ωραία περιπέτεια.

Η απώλεια των γονιών σας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της προσωπικότητας σας;

Πάρα πολύ μεγάλο. Κανονικά θα ήμουν ένας ανέμελος φοιτητής, που θα πέρναγε φοιτητικά χρόνια όπως όλοι. Όμως όπως ήλθαν τα πράγματα έπρεπε να κρατήσω την επιχείρηση και να επιβιώσω. Αυτό με σκλήρυνε και με έκανε να βρίσκω λύσεις. Δεν υπάρχει όμως σας διαβεβαιώ ούτε μία μέρα πού να μήν αισθάνομαι την έλλειψή τους, ειδικά της μητέρας μου.

Τι λέτε στον κόσμο που είναι αγανακτισμένος και δεν θέλει να ψηφίσει;

Ότι η πολιτική ασχολείται μαζί μας, ακόμη και αν εμείς δεν ασχολούμαστε μαζί της. Άρα η αποχή δεν είναι λύση. Πρέπει όλοι μας να συμμετέχουμε στην λήψη των αποφάσεων.

Η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες και αναξιόπιστοι. Τι απαντάτε στον κόσμο που είναι άνεργος και δεν έχει ούτε τα προς το ζην;

Να κάνει υπομονή και να σκεφθούμε όλοι μαζί τις λύσεις πού θα φέρουν την χώρα μας ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου για να βρούμε όλοι μας δουλειά.

Πρόσφατα δηλώσατε πως δεν μπορείτε να πληρώσετε το δάνειο σας και αρκετοί θεώρησαν αυτή τη δήλωση προκλητική. Είστε ένας άνθρωπος που έχετε ένα μισθό και η σύζυγος σας επίσης. Tην ίδια στιγμή υπάρχουν οικογένειες στη χώρα μας, στις οποίες που δεν εργάζεται κανείς.

Εγώ δεν λαμβάνω κανέναν μισθό, μια και έχω παραιτηθεί απ’ όλες τις θέσεις που είχα. Επιπροσθέτως οι επιχειρήσεις μου βιώνουν την κρίση, επιταγές πελατών μου έχουν σκάσει, τα δώρα στους υπαλλήλους μου τα πλήρωσα από οικονομίες μιας ζωής. Επίσης και η γυναίκα μου έχει κάνει πολλές δουλειές μεν, αλλά οι αμοιβές σε σχέση με τα έξοδα και τους φόρους δεν έχουν καμμία σχέση με ό,τι πολλοί φαντάζονται. Άρα δεν πρόκειται για καμμία υποκρισία.

Πιστεύετε ότι είστε παρεξηγημένος;

Πολύ, αλλά έχω μιλήσει για δύσκολα πράγματα, όπως για την κατάργηση του ασύλου και τους λαθρομετανάστες σε μία εποχή που αυτά εθεωρούντο «ιερές αγελάδες», έχω λάβει δύσκολες πολιτικές αποφάσεις, όπως το Ναι στο Μνημόνιο και πολλές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου στην τηλεόραση, αδικώντας τον εαυτό μου. Άρα ίσως να έχω προκαλέσει και εγώ, δεν ήμουν ποτέ διπλωμάτης στην πολιτική. Από την άλλη όμως συνεχώς λέμε, ότι δεν θέλουμε «ξύλινο πολιτικό λόγο» και υποκρισία και από την άλλη, εάν κάποιος δεν είναι διπλωμάτης, όπως εγώ τον βρίζουμε. Ε, ας αποφασίσουμε τί θέλουμε. Πάντως έχω και πάρα πολλούς φίλους που με λατρεύουν και με υποστηρίζουν και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά στις εκλογές, έχω άγχος η αλήθεια είναι.

Πολλοί σχολίασαν τη μετακίνηση σας από το Λ.Α.Ο.Σ στην Ν.Δ ως πολιτική κολοτούμπα. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Ζούμε σε μία εποχή που το 1/3 της Βουλής κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές, με άλλο κόμμα από αυτό που είχε κατέβει στις προηγούμενες. Είδατε να ψάχνουν τα βίντεο όλων των άλλων ή να τους κατηγορούν τόσο πολύ όσο εμένα;
Επί της ουσίας όμως οι θέσεις του κόμματός μου και της ΝΔ ήταν αντίστροφες. Όταν άλλαξαν έπρεπε να ακολουθήσω ή το κόμμα, αλλάζοντας τις πολιτικές μου θέσεις ή τις ιδέες μου αλλάζοντας κόμμα. Προτίμησα το δεύτερο. Γενικά πιστεύω στις ιδέες. Εάν δείτε λοιπόν τις πολιτικές μου θέσεις, θα διαπιστώσετε ότι λέω ακριβώς τα ίδια και τότε και τώρα. Άλλωστε δεν έκανα και καμμιά σπουδαία μετακίνηση, η ΝΔ ήταν το κόμμα των παιδικών, εφηβικών και νεανικών μου χρόνων, πάντα Δεξιός ήμουν, Δεξιός είμαι.

Τι απαντάτε στους πολιτικούς αντιπάλους σας που σας «χτυπάνε», χρησιμοποιώντας τη σύζυγο σας και την ενασχόληση της με την τηλεόραση;

Όσα δεν φθάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…η Ευγενία είναι άψογη σε ό,τι κάνει.

Υπήρξε κρίση στο γάμο σας ή όλα αυτά που ακούστηκαν ήταν κακοήθειες;

Στην εποχή που γράφτηκαν απολύτως τίποτε.

Τη Μεγάλη Πέμπτη δεχτήκατε μια επίθεση με γιαούρτια σε καφετέρια στη Ν. Φιλαδέλφεια μαζί με την σύζυγο σας. Πως νοιώσατε;

Οργή και κυρίως απογοήτευση. Έβλεπα 19χρονα παιδιά, που για να σπάσουν πλάκα, ήρθαν Μ. Πέμπτη και επιτέθηκαν αναιτίως σε έναν άνθρωπο, που ήταν όχι σε πολιτική εκδήλωση αλλά με την οικογένειά του, μετά την Εκκλησία. Δεν το έκαναν εν βρασμώ ψυχής, αλλά με κάμερα οργανωμένα για να διαφημίσουν μία βάρβαρη πράξη. Έβριζαν χυδαία, ανθρώπους πού δεν ξέρουν και γέλαγαν, κτυπώντας αυτοί πολλοί, έναν άνθρωπο. Κάποτε όλα αυτά θα τα καταδίκαζε σύσσωμη η Κοινωνία μας, όμως σήμερα στο χάος που έχουμε μεταβληθεί, τέτοιες επονείδιστες πράξεις βρίσκουν απήχηση. Κρίμα. Εγώ πάντως σκεφτόμουν εκείνη την ώρα, τα παιδιά αυτά στην ηλικία του γιου μου και με πόσες προσδοκίες θα τα μεγάλωναν οι γονείς τους, για να καταντήσουν έτσι. Ελπίζω να μπορέσουμε να σηκώσουμε την Χώρα και να σώσουμε και αυτά τα παιδιά από τον κακό τους χαρακτήρα.

Ζητήσατε συγνώμη από τη σύζυγο σας Ευγενία Μανωλίδου επειδή ασχολείστε με την πολιτική και αναγκάζεται και εκείνη να υφίσταται τις βίαιες πράξεις και όλα τα άσχημα σχόλια. Νιώσατε τύψεις γι΄αυτό που έγινε;

Ασφαλώς ναι. Η Ευγενία με είχε από την αρχή αποθαρρύνει από το να ασχοληθώ με την πολιτική. Είχα τις επιχειρήσεις μου, τους φίλους μου, δεν είχα τίποτε να κερδίσω από την πολιτική. Είχε δίκιο, σχεδόν αμέσως άρχισαν να μου καίνε τα βιβλιοπωλεία (προ Μνημονίου για να διαλύσουμε και τον Μύθο ότι αυτά γίνονται λόγω Μνημονίου), με κατέστρεψαν οικονομικά, αφού καμμία ασφαλιστική εταιρεία δεν με ασφαλίζει, με ονομάτισαν ως φασίστα, ενώ ποτέ δεν έχω καν επιτρέψει οποιαδήποτε αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Όμως ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει, ότι το χούι της πολιτικής, εξέρχεται του πολιτικού, έξη μήνες μετά τον θάνατό του…εγώ είχα από μικρός αυτό το χούι, Πρόεδρος στο Σχολείο μου, πρώτος σε ψήφους στην Φιλοσοφική με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρώτος σε σταυρός Βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Β’ Αθηνών.
Δυστυχώς η Ευγενία θα πρέπει να ζήσει με αυτή μου την ιδιομορφία…

Αν σας γινόταν πρόταση να κάνετε μια εκπομπή με τη σύζυγο σας που θα συνδύαζε ενημέρωση και ψυχαγωγία θα το σκεφτόσασταν;

Εάν δεν εκλεγώ και ψάχνω για δουλειά γιατί όχι; Θα είχε πλάκα.

Για ποιό λόγο θα θυσιάζατε την καριέρα σας στην πολιτική;

Όπως απέδειξα στον εαυτό μου, παραιτούμενος και από Υπουργός και από Βουλευτής, ποτέ δεν θα κρατούσα μία καρέκλα πηγαίνοντας αντίθετα με την συνείδησή μου. Ευτυχώς τελικά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτές τις καρέκλες. Μου ανέβασε την αυτοεκτίμηση αυτή μου η πράξη. Σκέφτομαι άλλους πολιτικούς, τον Γιάννη Δημαρά ας πούμε, πού είχε υποσχεθεί στον λαό ότι θα είχε παραιτηθεί από βουλευτής από την 1η Ιανουαρίου του 2011 αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αφήσει την καρέκλα, τους βουλευτές που έφυγαν από την ΝΔ και έκαναν Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς να δώσουν τις έδρες τους, μόνον και μόνον για να μην χάσουν τα βουλευτικά προνόμια. Ευτυχώς εγώ μπόρεσα να πω στον Πρωθυπουργό όχι και να φύγω και από το Υπουργείο και απ’ όλα αμέσως μόλις χρειάστηκε.

Θεωρείτε πως η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα ανοίξει το δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πολιτική σκηνή του τόπου;

Μακάρι, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος αλλά μακάρι. Εγώ πάντως θα αγωνιστώ γι’ αυτό.

Πρόσφατα ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι «μακάρι οι πολιτικοί να ήταν λαϊκιστές και να φρόντιζαν το λαό. Δυστυχώς είναι λαϊκιστές μόνο στα λόγια». Πως το σχολιάζετε;

Ο Απόστολος Γκλέτσος ως Δήμαρχος είναι μία ευχάριστη έκπληξη, απόδειξη το ότι εάν κάποιος είναι ηθοποιός, πχ δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και καλός πολιτικός. Έχω ιδία άποψη και ξέρω ότι σκίζεται για το καλό του τόπου του. Όμως η παραπάνω δήλωσή του είναι εντελώς λάθος. Λαϊκιστής δεν είναι αυτός που μάχεται υπέρ του λαού, αλλά αυτός που λέει στον λαό ό,τι θέλει να ακούσει, απλώς και μόνον για να του υφαρπάξει την εύνοια, ξέροντας ότι αυτά που λέει δεν γίνονται. Πχ ο Πάνος Καμμένος είναι ένας λαϊκιστής ή ο Γεώργιος Παπανδρέου με τα Λεφτά Υπάρχουν. Ο σωστός πολιτικός δεν λέει στον λαό αυτά που ο λαός θέλει να ακούσει, αλλά αυτά που πρέπει να γίνουν για το συμφέρον του ίδιου του λαού.

Πηγή: www.entertv.gr