Σουπερμόντελ, πανέμορφη, υπέροχη μητέρα και σύζυγος. Κι όμως τα χαρίσματα της Gisele Bundchen δεν σταματούν εδώ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Gisele διαθέτει και μια «πράσινη» καρδιά καθώς ως πρέσβειρα καλής θελήσεως του περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, μάχεται για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Πρόσφατα, ταξίδεψε μάλιστα για πέντε ημέρες στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Ναϊρόμπι για να παραστεί σε διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, συμμετέχοντας ακόμη και σε δενδροφύτευση.

Η Gisele μετέβη επίσης στην Kibera, τη μεγαλύτερη παραγκούπολη της Ανατολικής Αφρικής, όπου είδε από κοντά τις μονάδες βιοαερίου για την παραγωγή ενέργειας από απόβλητα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την πόλη Kisumu στη δυτική Κένυα, όπου συμμετείχε στη συγκομιδή καυσόξυλων και έμαθε για τις ενεργειακά αποδοτικές κουζίνες μαγειρέματος.

Τέλος, ανέβηκε στο Όρος Κένυα για να δει από κοντά το υδροηλεκτρικό φράγμα που τροφοδοτεί με ενέργεια περίπου 2.000 νοικοκυριά. «Η ενέργεια επηρεάζει τα πάντα. Τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν τη νύχτα όταν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Αν μπορέσουμε να φέρουμε την ηλεκτρική ενέργεια σε όλα τα νοικοκυριά, θα βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επιβιώσουν», δήλωσε η Gisele κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και κατέληξε «Είναι άδικο κάποιοι άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Μπορούμε να πετύχουμε την καθολική πρόσβαση στην ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεται είναι το 2% των επενδύσεων που υλοποιούνται παγκοσμίως».

Τις φωτογραφίες από τις εκεί δραστηριότητες της ανέβασε η ίδια στο λογαριασμό της στο Twitter.