Παιδί εύπορης οικογένειας, ο Λάκης Γαβαλάς απέκτησε τη δικιά του αυτοκρατορία η οποία κατέρρευσε πρόσφατα σαν χάρτινος πύργος. Ο γνωστός εισαγωγέας ρούχων συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Κολωνάκι, για χρέη που ξεπερνούν το 1.480.000 ευρώ.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμα και σήμερα που η εταιρεία του έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, δεν χάνει την αισιοδοξία και τον αυθορμητισμό του.

Ο Λάκης Γαβαλάς γεννήθηκε το 1952 και µεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας του είχε εργοστάσιο κοπής μαρμάρων με 200 άτομα προσωπικό. Ο Λάκης Γαβαλάς τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή St. Paul και, στα 20 χρόνια του, πήγε στην Ιταλία για σπουδές χορού. Εκεί, συνεργάστηκε µε την ιταλική τηλεόραση Rai και γνώρισε πολλούς σχεδιαστές και επώνυµους της εποχής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άνοιξε ένα μαγαζί στη Ρόδο με ρούχα από ιταλικές φίρμες που τα πουλούσε σε καλές τιμές.

Στα τέλη του 2010 άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σύννεφα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Λάκη Γαβαλά. Η κακή διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από αρμόδια στελέχη της εταιρείας του κ. Γαβαλά, όσο και η μεγάλη κάμψη των λιανικών πωλήσεων ήταν δύο από τους βασικούς λόγους που έφεραν αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Ο Λάκης Γαβαλάς ζήτησε τελικά την προστασία του άρθρου 99, σαν μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του. Με βάση τον ισολογισμό της χρήσης 2009, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών 69,32 εκ. ευρώ έναντι 68,6 εκ. το 2008 και καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,84 εκ. ευρώ από 4,4 εκ. το 2008. Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας ήταν 17,37 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε το 2009 σε 94,3 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα οικονομικά αποτελέσματα της «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ Εσωτερικοί Χώροι», η οποία ασχολείται με τις εισαγωγές και εμπόριο επίπλων κλπ., είχε το 2009 κύκλο εργασιών 4,679 εκ. ευρώ και καθαρά αποτελέσματα προ φόρων -568.830 ευρώ και ζημίες εις νέον 3,22 εκ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εν λόγω εταιρείας ήταν 5,8 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε τον περασμένο Ιούλιο την προστασία του άρθρου 99, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τα οικονομικά του ομίλου έχοντας προστασία από τους πιστωτές του.

Ο όμιλος, πάντως, διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, μεταξύ των οποίων τα κεντρικά κτίρια της διοίκησης στην Κάντζα, σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 33.000 τ.μ., το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να πουλήσει αντί 40 εκατ. ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα.