Για τον έρωτα, την φιλία, τον γάμο και τις θυσίες που έχουν κάνει μίλησαν σε κοινή τους συνέντευξη η Σμαράγδα Καρύδη και η Βίκυ Σταυροπούλου που συνεργάζονται στις θεατρικές παραστάσεις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» στο «Μικρό Παλλάς».

Για τις νευρώσεις των γυναικών εν έτει 2011, δήλωσαν:

Σ.Κ. «Πολλοί ρόλοι και πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα. Αλλά την έχουν την υστερία στο DNA τους. Είναι και επιστημονικά αποδεκτό σε σχέση με τις ορμόνες τους. Προσωπικά τα χειρίζομαι τα θέματά μου. Δεν είμαι και στα κάγκελα. Ξέρω ότι υπάρχουν οι φίλοι μου για να απαλύνουν τα προβλήματα.»

Β.ΣΤ. «Ανέκαθεν ήταν δύσκολος ο ρόλος της γυναίκας. Το θέμα υστερίας ωστόσο είναι και θέμα χαρακτήρα. Προσωπικά δεν παθαίνω υστερία. Στεναχωριέμαι, πληγώνομαι, κλαίω όταν τραβάω ζόρια, αλλά ξεσπάσματα σπάνια μου συμβαίνουν».

Στον έρωτα ή στη φιλία βασίζουν την ζωή τους;

ΣΚ. «Και στα δύο. Είναι ανθρώπινες σχέσεις και οι φίλοι και οι έρωτες και προσωπικά οι σχέσεις με αφορούν πάρα πολύ. Πολύ περισσότερο από την δουλειά. Είναι κομμάτια που πρέπει να είναι υγιή και φροντισμένα. Διαφορετικά να δουλεύω ακατάπαυστα για να πετύχω τι ακριβώς;»

Β.Σ. «Η εναλλακτική μου οικογένεια είναι οι φίλοι μου. Όταν μάλιστα έχεις φίλους και στην δουλειά είναι ευλογία. Δεν μπορείς όμως τελικά να ζήσεις μόνο με φίλους! Δεν μπορώ να τα φτιάξω με την κολλητή μου την Τούλα! Έχω καταλήξει πως όταν υπάρχει έρωτας γύρω σου αυτό σημαίνει ζωή, δύναμη. Μου έχει συμβεί ωστόσο να βρίσκομαι σε φάση της ζωής μου που να έχω θεωρήσει την φιλία πιο σημαντική και από την σχέση μου».

Για τον έρωτα και τις θυσίες

Σ.Κ.« Προσωπικά δεν θα έφτανα ποτέ να πάρω βουνά ηρεμιστικά για ένα άνδρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω αφεθεί στην χαρά του έρωτα. Απλώς δεν πιστεύω στον έρωτα με βάσανα. Δεν πιστεύω στην απόρριψη ή στο κολλάω σε κάποιον που δεν με θέλει. Θέλω υγεία στις σχέσεις μου. Κοιτάω πάντα τις ανάγκες του άλλου. Τις σκέφτομαι παρ’ όλο δεν μου φαίνεται. Μην πιστέψετε ότι καταπιέζομαι. Το αντίθετο! Περνάω μια χαρά και δεν εκμηδενίζομαι. Δεν εκμηδενίζω ότι θέλω στην ζωή μου, αλλά μου αρέσει να θέλω ότι θέλει εκείνος».

Β.Σ. «Στον έρωτα δεν υπάρχει συνταγή ούτε μπορείς να αντιμετωπίσεις όλες τις περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο. Παίζει ρόλο τι νιώθει ο ένας και ο άλλος για σένα, γιατί εμένα ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου ήταν ανεκπλήρωτος. Ίσως για αυτό να ήταν ο μεγάλος έρωτας. Γιατί έμεινε σε άλλο επίπεδο.»

Σ.Κ. «Τους ανθρώπους τους ερωτεύομαι με τα προβλήματά τους και όχι μόνο με αυτό που έχω φτιάξει στο κεφάλι μου ως εικόνα για εκείνους. Δεν προσποιούμαι ότι δεν τα βλέπω».

Μετρούν την αγάπη που δίνουν;

Β.Σ. «Είμαι υπέρ της υπερβολής στα συναισθήματα…. Αν αγαπήσω προσπαθώ να κάνω τα πάντα για να είναι ο άλλος καλά. Οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι λογιστικές».

Σ.Κ. « Τον απελπισμένο έρωτα δίχως ανταπόκριση, δεν τον θέλω, δεν τον έχω βιώσει. Μου φεύγει το ενδιαφέρον για κάποιον ο οποίος δεν με θέλει. Πρέπει να μου δώσει ο άλλος ώστε να μπω στο παιχνίδι. Πάντως δεν μου έχουν φερθεί τσιγγούνικα σε αυτό το θέμα».

Πηγή: Hello