Σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Mission: Impossible Ghost Protocol, o αμερικάνος σουπερστάρ του κινηματογράφου επιχείρησε μια ακόμα «επικίνδυνη αποστολή».

Πήρε μια γεύση από F1 οδηγώντας το μονοθέσιο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας σε μυστικό τεστ που διοργάνωσε η Red Bull. To τεστ έγινε στην πίστα Willow Springs του Rosamond στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Ο γνωστός για τις..ριψοκίνδυνες διαθέσεις του Tom Cruise πέρασε εφτά ώρες οδηγώντας F1 με δάσκαλο και ξεναγό τον David Clouthard. Αρχικά οι δύο άντρες έκαναν αρκετούς γύρους με επιβατικό αυτοκίνητο ώστε να μάθει ο Tom Cruise την πίστα και ο Σκωτσέζος να του υποδείξει τις σωστές αγωνιστικές γραμμές. Στη συνέχεια ο Clouthard έκανε μια επίδειξη των ικανοτήτων τοy 180 ίππων μονοθεσίου στον ηθοποιό και ο Cruise φόρεσε την αγωνιστική φόρμα.

Ο 49χρονος σταρ του Χόλιγουντ αφού έκανε πολύ γρήγορα ταχύρρυθμα μαθήματα στις λειτουργίες του μονοθέσιου και το περίπλοκο τιμόνι, βγήκε στην πίστα. Ο αμερικανός που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές με τις ταινίες δράσης στις οποίες πρωταγωνιστεί πραγματοποίησε 24 γύρους στο μήκος 4 χιλιομέτρων σιρκουί, με χρόνο 11 δευτερόλεπτα! Μάλιστα η τελική ταχύτητα που έπιασε ο Cruise ήταν 181 μίλια την ώρα!

Ο δάσκαλος του David Clouthard εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του ηθοποιού. « O Tom είναι φοβερός, εξεπλάγην που προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα, είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός. Δεδομένου ότι το μονοθέσιο της F1 είναι πολύ περίπλοκο, λειτούργησε υποδειγματικά.»

O δημοφιλής ηθοποιός είναι λάτρης της ταχύτητας και της αδρεναλίνης και στις ταινία του ζητάει συχνά να γυρίσει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές και να μην χρησιμοποιηθεί κασκαντέρ.

Στη 21 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα του ταινία η πολυαναμενόμενη συνέχεια των Επικίνδυνων Αποστολών.