Ένας ακήρυχτος πόλεμος με διπλωματικές, οικονομικές και καλλιτεχνικές προεκτασεις βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια στην Κύπρο. Από τη μία πλευρά, ισχυρά τουρκικά και τουρκοκυπριακά οικονομικά συμφέροντα, με την αρωγή των Αρχών του ψευδοκράτους, που επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τα αποτελέσματα της εισβολής του 1974 προσκαλώντας στα Κατεχόμενα γνωστά ονόματα της showbiz και από την άλλη Ελληνοκύπριοι που πετυχαίνουν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, με χρήση του Facebook και των νέων τεχνολογιών.

Τελευταία προσπάθεια ήταν η πολυδιαφημισμένη συναυλία του Χούλιο Ιγκλέσιας η οποία κατέληξε σε φιάσκο. Ο καλλιτέχνης που επρόκειτο να εμφανιστεί στην Κερύνεια, στις 16 Οκτωβρίου, όμως ακύρωσε την εμφάνισή του και μάλιστα είναι αποφασισμένος να μηνύσει το ψευδοκράτος για παραπλάνηση. Η συναυλία του θα γινόταν σε ξενοδοχείο που ανήκε σε Ελληνοκύπριο, ο οποίος είχε εκδιωχθεί το 1974. Εάν τραγουδούσε ο Ιγκλέσιας, θα είχε διαπράξει παρανομία και γι΄αυτό επιθυμεί τώρα να κινηθεί νομικά εναντίον των διοργανωτών.

Πριν από ένα χρόνο, αναφέρει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», είχαν ακυρωθεί για παρόμοιους λόγους συναυλίες της Τζένιφερ Λόπεζ, της Ριάνα και του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ. Η μόνη που κατάφερε να φθάσει μέχρι το χώρο της προγραμματισμένης συναυλίας της ήταν η Αναστέιζια, η οποία είχε συμφωνήσει με τους διοργανωτές, υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας. Ωστόσο, και η δική της συναυλία δεν είχε αίσια εξέλιξη, καθώς λίγα λεπτά μετά την έναρξή της, στο ξενοδοχείο σημειώθηκε μπλακ άουτ.