Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β΄ του Μονακό και η πριγκίπισσα Σαρλίν, μια μέρα μετά τον πολιτικό τους γάμο, τέλεσαν σήμερα και τη θρησκευτική τελετή της ένωσής τους στην κεντρική αυλή του ανακτόρου που μετατράπηκε για λίγες ώρες σε υπαίθριο καθεδρικό ναό.

Φορώντας ένα ιβουάρ νυφικό με κεντημένα λουλούδια η 33χρονη Σαρλίν έφτασε στο παλάτι συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Η πριγκίπισσα Σαρλίν διέσχισε όλη την πλατεία του ανακτόρου υπό τα βλέμματα των χιλιάδων Μονεγάσκων που είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την τελετή από γιγαντοοθόνες και την χειροκροτούσαν θερμά. Στο παλάτι περίμενε τη Νοτιοαφρικανή πριγκίπισσα χαμογελαστός και χαλαρός ο 53χρονος πρίγκιπας.

Στη θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Μονακό Μπερνάρ Μπαρσί, ενώ στο γάμο είχαν προσκληθεί εκατοντάδες μέλη βασιλικών οίκων, προσωπικότητες του θεάματος, του αθλητισμού και της πολιτικής, μεταξύ των οποίων ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος Γουσταύος και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί που, τηρώντας το πρωτόκολλο, έφτασε τελευταίος αλλά χωρίς τη σύζυγό του Κάρλα.

Μεταξύ των 800 προσκεκλημένων ήταν ο Γάλλος τενίστας Ανρί Λεκόντ, τα μανεκέν Καρολίνα Κούρκοβα, Βικτόρια Σίλβστεντ και Ναόμι Κάμπελ, ο συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ και οι σχεδιαστές μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, Ρομπέρτο Καβάλι και Τζόρτζιο Αρμάνι. Δημιουργία του τελευταίου ήταν και το μεταξωτό νυφικό της πριγκίπισσας που το κοσμούσαν ημιπολύτιμοι λίθοι και 40.000 κρύσταλλα Σβαρόφσκι.

Μόνο για την ουρά, μήκους 20 μέτρων, χρειάστηκαν 100 ώρες δουλειάς για να ολοκληρωθούν τα κεντήματα, όπως ανακοίνωσε το πριγκιπάτο.