Ο Νίκος Μουρατίδης με την ίδια άνεση που κρίνει τραγουδιστές με βάση το styling τους μίλησε και για την… οικονομική κρίση σε συνέντευξη του στο Downtown.

Συγκεκριμένα είπε: «Η κρίση είναι υπαρκτή και πολύ σοβα­ρή. Και πρέπει να ξέρετε ότι ένας λα­ός πρώτα χρεοκοπεί πνευματικά και μετά οικονομικά. Και αφού εμάς τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια η πνευματική μας τροφή προέρχεται από το σκουπιδοτενεκέ, φυσικό ήταν να πάθουμε ό,τι πάθαμε. Ένας λαός με παιδεία και κουλτούρα δεν βλέπει τη­λεόραση με τη συχνότητα τη δική μας, δεν διασκεδάζει πετώντας χιλιάδες ευ­ρώ σε γαρίφαλα, δεν ακούει junk μου­σική, δεν βολεύεται με το φτηνό και το χυδαίο και δεν ψηφίζει όλους αυτούς τους άχρηστους. Εμείς τα κάναμε όλα αυτά και φτάσαμε στο κατώτατο σκα­λοπάτι του εξευτελισμού.»

Δεν κρίνουμε αν έχει δίκιο ή άδικο. Απλά μας έρχονται στο μυαλό κάποιες στιγμές που έχουν σχέση με τα λεγόμενα του.
Ο Νίκος Μουρατίδης περηφανεύτηκε πολλές φορές ότι ήταν εκείνος που ανακάλυψε τον Γιώργο Μαζωνάκη (που ως γνωστών κάνει καριέρα σε μπουζουξίδικα με γαρίφαλα) και δεν έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε.
Στην βραχύβια σόλο τηλεοπτική εκπομπή που είχε με τίτλο «Στην Βεράντα» φιλοξένησε μεταξύ άλλων και τον Νότη Σφακιανάκη που επίσης κάνει καριέρα και περιουσία με γαρίφαλα.

Την ίδια ώρα που από την θέση του κριτή του Fame Story και του X Factor έκραζε τα μπουζούκια διασκέδαζε στον Φλωρινιώτη και την Σαρρή. Και βέβαια πηγαίνει όταν καλούν σε εγκαίνια club που παίζουν ως επί το πλείστον ότι πιο εμπορικό υπάρχει στην Ελληνική μουσική ποζάροντας δίπλα σε προσωπικότητες όπως Σιανίδης, Αλούπη και Φραγκολιάς.

Κι αν φέρει μία ευθύνη σε χ επίπεδο κάποιος άνθρωπος που αποτελεί μέρος του κοινού, μπορεί να μας πει ο κύριος Μουρατίδης πόση ευθύνη αναλογεί σε κάποιον που είναι μέρος του συστήματος αυτού; Με βάση πάντα τα δικά του λεγόμενα.