Στις 19 Ιανουαρίου και με αφορμή την έκθεση SIHH στη Γενεύη, η IWC Schaffhausen γιόρτασε την ανανέωση της σειράς ρολογιών Portofino με μία λαμπερή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν 900 καλεσμένοι.

Οι φίλοι της μάρκας απήλαυσαν «μία βραδιά στο Portofino» με την ίδια ανεμελιά όπως η Cate Blanchet και ο Kevin Spacey, η Elle Macpherson, ο Jean Reno, ο Matthew Fox, ο Mark Forster, αλλά και οι Boris Becker, Luis Figo, Zinedine Zidane, Tim Jefferies και Ronan Keating.

Μεταξύ των στιγμιότυπων της βραδιάς ήταν και η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση μίας έκθεσης φωτογραφιών στην οποία απαθανατίζονται στο φακό του διάσημου φωτογράφου Peter Lindbergh όλοι οι παραπάνω, το making-of της φωτογράφησης και μία επιβλητική παράσταση από την Όπερα της Ζυρίχης με ορχήστρα 60 οργάνων και τενόρο των Neil Shicoff.

Η νύχτα στο Portofino ήταν μία αξέχαστη εμπειρία και για τους 900 καλεσμένους που κατέφθασαν από όλο τον κόσμο, αιχμαλωτίζοντας το ακαταμάχητο ύφος των δεκαετιών του ’50 και του ’60.

Στο κόκκινο χαλί πάτησαν οι αστέρες του Hollywood Cate Blanchet και Kevin Spacey μαζί με άλλους φίλους της μάρκας, όπως ο Matthew Fox και ο Jean Reno, θρύλοι του αθλητισμού όπως οι Boris Becker, Luis Figo και Zinedine Zidane, ο σκηνοθέτης Marc Forster, το top model Elle Macpherson, ο τραγουδιστής Ronan Keating και ο ιδιοκτήτης γκαλερί Tim Jefferies.


Βασίλης Καίσαρης, Χαρά Χρυσικοπούλου-Καίσαρη

Όλοι τους δε δίστασαν να αδράξουν την ευκαιρία να έρθουν στη Γενεύη για να γιορτάσουν μαζί με την οικογένεια Portofino της IWC Schaffhausen. Αυτή η επίλεκτη ομάδα είχε ήδη προκαλέσει αναταραχή και το Μάιο του 2010, όταν η IWC τους προσκάλεσε σε μία φωτογράφηση στο ιταλικό παραθαλάσσιο θέρετρο από το οποίο η εταιρία εμπνεύστηκε το όνομα της σειράς Portofino.

Τις φωτογραφίες δεν τράβηξε άλλος παρά ο Peter Lindbergh, ο οποίος απαθανάτισε τους φίλους της μάρκας με νοσταλγικό σκηνικό Χολιγουντιανής ταινίας του ’60. Είτε ήταν η Cate Blanchet η οποία έτρωγε παγωτό κρατώντας το χέρι του Kevin Spacey, η Elle Macpherson και ο Eric Dane πάνω σε ένα scooter αποτυπώνοντας έντονη ιταλική φινέτσα ή ο Luis Figo και ο Matthew Fox πάνω σε ένα κομψό ταχύπλοο, οι αστέρες έδωσαν την καλύτερη παρουσίαση των νέων μοντέλων της σειράς Portofino.


Σουλτάνα Παπούλη, Μάριος Παπούλης

Η έκθεση που προέκυψε, «Peter Lindbergh’s Portofino», αποτελείται από εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και παρουσιάστηκε τη βραδιά της εκδήλωσης. Η έκθεση προγραμματίζεται να ξεκινήσει παγκόσμια περιοδεία και θα αποτελέσει έναν ακόμα πόλο έλξης για τις εκδηλώσεις της IWC σε διάφορες μεγάλες πόλεις σε Μέση Ανατολή, Ασία, Αμερική και Ευρώπη.


Νίκος Βήχος, Θοδωρής Μουστάκας (IWC Brand Director), Βασίλης Καίσαρης

Στιγμιότυπα της βραδιάς
Ο Tim Jeferries και ο Georges Kern καλωσόρισαν τον κόσμο με μία διασκεδαστική εισαγωγή, παρουσιάζοντας ένα making-of βίντεο από τη φωτογράφηση. Μία κάμερα ακολουθούσε τον Peter Lindbergh εν ώρα εργασίας και έτσι δημιουργήθηκε ένα βίντεο παρουσιάζοντας τις κωμικές καταστάσεις που προέκυψαν με παπαράτσι, σωματοφύλακες, θαυμαστές που ζητούσαν αυτόγραφα κτλ – ένα βίντεο που δημιουργήθηκε ειδικά για τη βραδιά της εκδήλωσης και το οποίο περιείχε και πιο προσωπικές στιγμές των αστέρων. Η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο εμπνευσμένο από τη Μεσογειακή κουζίνα υπό τους ήχους της Όπερας της Ζυρίχης ενώ ολοκληρώθηκε με ένα πάρτι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.