«Δεν δικαιούμαι να φάω κάτι, αν δεν έχω την ψυχική και σωματική δύναμη να το κοιτάξω στα μάτια», είπε ο Θανάσης Ευθυμιάδης, μιλώντας στο podcast «The Speakers».

Ο ηθοποιός που ακολουθεί έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής αναφέρθηκε στις διατροφικές του συνήθειες, τονίζοντας την απόφασή του τα τελευταία χρόνια να μην τρώει κρέας και ψάρι.

«δεν είμαι vegan, γιατί τρώω μέλι και αυγά. Έχω μεγαλώσει σε χωριό και έχω παρευρεθεί και βοηθήσει σε σφαγές ζώων για να τα φάμε. Όταν μέσα μου χτύπησε ένα καμπανάκι και είδα ότι δεν έχω πλέον την ψυχική δύναμη, το ψυχικό και σωματικό σθένος να σφάξω ένα γουρούνι, μια κότα, δημιούργησα έναν προσωπικό και ηθικό κώδικα διατροφής, για μένα και μόνο για μένα», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Μάλιστα στη συνέχεια συμπλήρωσε: «δεν τον επιβάλω σε κανέναν, ούτε στα παιδιά μου. Ο κώδικας αυτός λέει ότι δεν δικαιούμαι να φάω κάτι, αν δεν έχω την ψυχική και σωματική δύναμη να το κοιτάξω στα μάτια. Σταμάτησα να τρώω ψάρι όταν, όντας ψαροντουφεκάς, δεν είχα τη δύναμη να πατήσω τη σκανδάλη να σκοτώσω ψάρι».

«Όταν γράφω τα βιβλία μου κάνω για 3-4 μέρες ξηρασία. Απέχω και από το νερό, για να έρθουν οι αναμνήσεις καθαρές μέσα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης.