Για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως είχε καρκίνο μίλησε ανοιχτά ο Γιώργος Καραμίχος. Όπως αποκάλυψε, ο γιατρός τού είπε πως δεν θέλει να τον τρομάξει και του ζήτησε να κάνει κάποιες εξετάσεις.

«Είχε συσσωρευτεί πολύς θυμός, πολλές ανατροπές και πίεση. Το ήξερα ότι κάπως θα ξεσπάσει όλο αυτό», ανέφερε εστιάζοντας σε εκείνο το διάστημα της ζωής του.

«Ο γιατρός μού είπε ότι έπρεπε να κάνω αξονική τομογραφία. Απάντησα όμως ότι λόγω υποχρεώσεων δεν είχα χρόνο εκείνες τις ημέρες και θα προσπαθούσα να το κανονίσω πιο μετά», δήλωσε.

«Κατεβάζει τη μάσκα και μου λέει “επειδή είχαν φύγει ήδη από το τμήμα εδώ του αξονικού τομογράφου, τους πήρα τηλέφωνο και είναι κάτω σας περιμένουν τώρα. Δεν θέλω να σας τρομάξω”. Πήγα κάτω και μου είπαν ότι πρότειναν να γίνει εισαγωγή άμεσα», είπε ο ηθοποιός.

«Ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ότι θα γινόμουν παρουσιαστής. Στην αρχή ένιωθα ενοχές ότι προδίδω το επάγγελμά μου, είχα και πολλούς καλοθελητές που μου έγραφαν “τι δουλειά έχεις εκεί κ.λπ., γιατί κάνεις παρουσίαση αφού είσαι ηθοποιός”. Όταν ήμουν στο Εθνικό, ήταν πολύ υποτιμητικό το να κάνεις τηλεόραση, επειδή είναι λιγότερη η δουλειά που γίνεται. Τώρα έχει έρθει σε επίπεδο που είναι αρκετά κινηματογραφικό, υπάρχουν οι πρόβες. Υπάρχουν και σειρές που είναι πολύ φθηνές, υπάρχουν και άλλες που έχουν απαιτήσεις», υπογράμμισε.

Για την προσωπική του ζωή και την απόφαση να εγκαταλείψει το μέρος όπου μεγάλωσε, ο ηθοποιός σημείωσε: «Κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει ο κύκλος του φόβου. Αισθανόμουν ότι δεν ανήκα εκεί, δεν με καταλάβαιναν, έπρεπε κάπως να καλύψω τη μοναξιά μου και άρχισα τα ταξίδια. Δεν έχω παράπονο από τους γονείς μου, είχα αρχίσει από πολύ μικρός να διαβάζω και να ψάχνομαι. Ο πατέρας μου είναι πολύ πιο ανοιχτός, η μανά μου λίγο πιο συντηρητική».