Την ώρα που δημοσιεύματα θέλουν τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε και τη σύζυγό του Λετίθια να βρίσκονται ένα βήμα πριν το διαζύγιο, το ζευγάρι έδωσε το παρών στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα εν μέσω φημών περί εξωσυζυγικής σχέσης της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της και την ώρα που τα ισπανικά μέσα υποστηρίζουν ότι ο βασιλιάς της παρέδωσε τα χαρτιά του διαζυγίου, τα οποία και υπέγραψε, αυτή φαίνεται φαίνεται να κρατά το σύζυγό της αγκαζέ, εκφράζοντάς του τη στήριξή της σε μια δύσκολη στιγμή, εκείνη της επιμνημόσυνής δέησης του θείου του.

Οργιάζουν οι φήμες στην Ισπανία

Πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του γάμου του βασιλικού ζευγαριού της Ισπανίας, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, μετά την αποκάλυψη για την εξωσυζυγική σχέση της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της.

Όταν έγινε γνωστή η φερόμενη απιστία στις τάξεις της βασιλικής οικογένειας, ο 56χρονος βασιλιάς, Φίλιππος, έδωσε στη Λετίθια, σύμφωνα με ισπανικά μέσα, τα χαρτιά του διαζυγίου, για να τα υπογράψει, ενώ περιείχαν πληροφορίες για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους.

Σύμφωνα με την «Bild» η 51 ετών Λετίθια υπέγραψε τα έγγραφα.

Ο πρώην κουνιάδος της Λετίθια, Τζέιμι Ντελ Μπούργκο, δηλαδή ο άντρας της μικρότερης αδερφής της, ήταν αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση ανεβάζοντας μια φωτογραφία στα social media ως απόδειξη της σχέσης τους.

Ο 53χρονος Ντελ Μπούργκο ήταν παντρεμένος με την αδερφή της βασίλισσας από το 2012 έως το 2014.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, διατηρούσε σχέση με τη Λετίθια πριν και μετά τον βασιλικό γάμο, ενώ τονίζει ότι έχει κρατήσει αποδεικτικά στοιχεία της σχέσης (βίντεο, φωτογραφίες και γραπτά μηνύματα), τονίζοντας ότι με τη Λετίθια πάντα αγαπιόντουσαν.

Την «απιστία» της Λετίθια αποκάλυψε ο ειδικός σε βασιλικά θέματα, Χάιμε Πεναφιέλ, σε βιβλίο του επικαλούμενος τον εραστή της βασίλισσας.

Ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι η βασίλισσα και ο Φίλιππος υπέγραψαν τα χαρτιά του διαζυγίου κατά τη διάρκεια κρίσης στον γάμο τους. Τα έγγραφα ονομάζονται «Συμφωνίες Ζαρζουέλα» και, όπως αναφέρει η εφημερίδα «El Nacional de Cataluña», η Λετίθια αναγκάστηκε να τα υπογράψει.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα, οι δυο κόρες της βασίλισσας 16 και 18 ετών θα συνεχίσουν να μένουν στο «Ζαρζουέλα» με τον Φίλιππο, κάτι που σημαίνει ότι η Λετίθια θα παραχωρήσει στον βασιλιά την αποκλειστική επιμέλεια των κοριτσιών.

Η ειδικός σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, Πιλάρ Έιρε, ανέφερε σε καταλανικό κανάλι ότι ο βασιλικός γάμος παραμένει σε ισχύ μόνο για την κοινή γνώμη, συμπληρώνοντας πως το ζευγάρι περνάει τη χειρότερη κρίση από το 2013, όταν ανέβαλαν το διαζύγιο μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών τους, κάτι που θα γίνει τον Απρίλιο του 2025, όταν η Σοφία θα γίνει 18 ετών.

«Άνθρωποι από τη βασιλική οικογένεια μου είπαν ότι η Λετίθια είναι συντετριμμένη και περνάει μια δύσκολη στιγμή. Δεν νομίζω ότι ο γάμος τους θα διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο», είπε η Έιρε.