Τις πρώτες του δηλώσεις, μετά την οικειοθελή του αποχώρηση από το Survivor, έκανε ο Χρήστος Βολικάκης στην εκπομπή «Γεια σου» και τον Κωνσταντίνο Αρτσίτα. Ο γνωστός αθλητής απάντησε για τον Αλέξη Παππά, την Ασημίνα Χατζηανδρέου, την Κατερίνα Δαλάκα, τη Μαρία Αντωνά, αλλά και τον Τριαντάφυλλο.

«Δεν ήταν ανατρεπτική η αποχώρησή μου. Ήμουν στα όριά μου και δεν άντεξα ούτε μια ώρα παραπάνω στο παιχνίδι. Δεν ήμουν καλά, έκανα υπομονή. Έπεσα στις παγίδες του επαγγελματία παίκτη ριάλιτι, Αλέξη Παππά, δεν τον απείλησα, φάνηκε και στο βίντεο. Απ’ έξω μού έλεγαν να προσέχω με τον Αλέξη. Είναι θρασύς! Όταν έκλειναν οι κάμερες, μου έλεγε “τι νόμιζες; Αυτά που λέω εκτός κάμερας, θα τα λέω και μπροστά;”. Αν είχε παντού κάμερες και μικρόφωνα, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι», είπε αρχικά ο Χρήστος Βολικάκης.

Ο Χρήστος Βολικάκης είπε στη συνέχεια: «Η Ασημίνα και η Δαλάκα δεν είναι φίλες, τις έλεγα βασίλισσες, αλλά δεν περίμενα τέτοια διπροσωπία. Είχα το θάρρος να αποχωρήσω, δεν το έκανα για να τους ξεσκεπάσω. Έχουν ξεσκεπαστεί μόνοι τους από τα προηγούμενα Survivor. Γιατί να ζητήσω συγγνώμη από τη Μαρία Αντωνά; Δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν. Προσπάθησαν να με βγάλουν ψεύτη».

Όσον αφορά τον Τριαντάφυλλο, ο Χρήστος Βολικάκης είπε: «Ο Τριαντάφυλλος ή θέλει να μπει στο παιχνίδι και δεν τον θέλει η παραγωγή ή δεν έχει κάτι άλλο να κάνει στη ζωή του. Κάθεται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και σχολιάζει ανθρώπινες ψυχές και μάλλον αυτό τον γεμίζει».