Μετά τη συνέντευξη του Γιώργου Λαμπάτου στην εφημερίδα «Espresso» για τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει το τελευταίο διάστημα, ο ηθοποιός έλαβε πολλά μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο. Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, προκειμένου να μιλήσει για το δράμα του.

Σε ζωντανή σύνδεση της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα με τον Γιώργο Λαμπάτο, ο ηθοποιός τόνισε συγκινημένος πως «σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είχαν πολύ καιρό να ενδιαφερθούν για μένα, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος», ενώ πρόσθεσε: «Είμαι μόνος μου εδώ και καιρό χωρίς καμία συμπαράσταση, ούτε από ανθρώπους του χώρου, ούτε από φίλους και γνωστούς. Έχω περάσει δύσκολα, αισθάνομαι ντροπή που βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση».

«Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που τώρα μαθαίνει την κατάσταση. Γίνεται χαμός από κόσμο που δεν είναι της δουλειάς και θέλει να με βοηθήσει με κάθε τρόπο, αλλά δεν χτυπάει για δουλειά. Με έχει πάρει ο οποιοσδήποτε τηλέφωνο, εκτός από σκηνοθέτες και παραγωγούς. Ελπίζω ότι θα συμβεί και αυτό στη συνέχεια», κατέληξε ο ηθοποιός.

Στην ερώτηση της ρεπόρτερ Φαίη Φώτου σχετικά με το αν θα σκεφτόταν να κάνει άλλη δουλειά, ο κ. Λαμπάτος απάντησε: «Ελπίζω ότι τώρα με την τροπή που θα πάρουν τα πράγματα, δεν θα χρειαστεί».