Ο Γιάννης Βαρδής μίλησε για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον πατέρα του Αντώνη και ανέφερε πως ήταν ένας αυστηρός άνθρωπος και πιεστικός, επειδή ήθελε ο γιος του να του μοιάσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» δήλωσε πως «γνώρισα πιο καλά τον πατέρα μου από τα 19 και μετά. Μέχρι τα 19 μου χρόνια τον έβλεπα, χωρίς να υπάρχει κάποια δικαστική απόφαση, όποτε ήθελα και όποτε μπορούσε και εκείνος λόγω της δουλειάς. Έτσι, λοιπόν, τον έβλεπα συνήθως κάποια Σαββατοκύριακα ή κάποιες καθημερινές και αυτό πάλι για πολύ λίγο».

«Ένιωθα βέβαια ότι ήθελα παραπάνω, ότι δεν μου έφτανε και ήταν πολύ λίγο. Ένιωθα και από τη δική του πλευρά ότι δεν το ζούσε, δηλαδή το μυαλό του ήταν αλλού. Ήταν στη δουλειά του; Ήταν στην προσωπική του σχέση; Ήταν στη ζωή του γενικά που ήταν μόνος του; Πολύ πιθανό».

«Στα 19 μου συγκατοικήσαμε και θεωρώ ότι τα πρώτα χρόνια ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ήταν πολύ ξένος, δεν ήταν λίγο, νομίζω πως και εγώ ήμουν ξένος για εκείνον. Εκείνος πάντα πίστευε ότι μοιάζουμε πάρα πολύ σαν χαρακτήρες, που εννοείται ότι έχουμε κάποια κοινά αλλά δεν είμαστε ίδιες προσωπικότητες, οπότε προσπαθούσε όσο μπορούσε με τον τρόπο του, που ήταν αρκετά αυστηρός και πιεστικός, να με κάνει να του μοιάσω ακόμα περισσότερο. Υπήρχαν αρκετές αντιπαραθέσεις μεταξύ μας» πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρδής στην εκπομπή της ΕΡΤ.