Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα στον κόσμο, χάρη στο πράσινο δαχτυλίδι Pear Ring που υπόσχεται να καταργήσει τα dating apps και να βάλει τέλος στο κυνήγι των singles.

Το κόσμημα συμβολίζει ότι δεν έχει σχέση ο κάτοχός του και πέρα από ελεύθερος, είναι δεκτικός και στο φλερτ. Πωλείται για περίπου 25 δολάρια σε όλες σχεδόν τις χώρες και στόχος είναι οι άνθρωποι να φλερτάρουν με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για εύρεση συντρόφου.

Η ιδέα βασίστηκε στις κριτικές κατά των dating apps, όπως ακραίες καταστάσεις ή άσχημες συμπεριφορές υποψήφιων συντρόφων, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι πλέον αυξάνονται στους δημόσιους χώρους οι πιθανότητες για φλερτ.

Ωστόσο, υπάρχει και ο αντίλογος. Σύμφωνα με το interestingengineering.com, αρκετοί θεωρούν ότι εμπορευματοποιείται περισσότερο ο έρωτας και άλλοι πως ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για ακόμη πιο άβολες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να εξαπατήσει κάποιος με το πρόσχημα πως «είναι ελεύθερος» και ότι οι γυναίκες που δείχνουν single θα δέχονται περισσότερο φλερτ και μερικές φορές με άσχημο ή άβολο τρόπο.

@thepearring

Replying to @girlinagirlroomwithgirlpants We are the world’s biggest social experiment 🍐 We aim to bring single people all over the world together to get off those dating apps. Join our community & click the link in our bio 🍐👀🥰 #pear #dating #datingapps #worldsbiggestsocialexperiment

♬ September (Dreamy Version) – JU$t

Το δαχτυλίδι μέχρι στιγμής κάνει θραύση στο εξωτερικό, όμως τα αποτελέσματα θεωρούνται αμφίβολα και ορισμένοι δεν έχουν πειστεί από τις καλοπροαίρετες προθέσεις του, σημειώνοντας ότι το παραδοσιακό φλερτ δεν θέλει κάποια «ταμπέλα» για να πετύχει.