Το βίντεο που «ανέβασε» πρόσφατα στο κανάλι της στο Youtube η Σοφία Μουτίδου με τίτλο «Πώς να μη μεγαλώσετε το γιο σας» έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και ο Γιάννης Κατινάκης πήρε θέση κι εκείνος.

Ο γνωστός κωμικός σε δηλώσεις του που φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Γειά σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου στον τηλεοπτικό σταθμού ΣΚΑΪ μίλησε για την αντιμετώπιση που έχει σήμερα ένα αγόρι που θέλει να ασχοληθεί με κάποιο καλλιτεχνικό επάγγελμα ή δραστηριότητα σε σύγκριση με όταν εκείνος ήταν παιδί.

«Τι είπε ουσιαστικά η Σοφία Μουτίδου; Αν ένα αγόρι θέλει να μην είναι ακριβώς αυτό που έχει ορίσει η κοινωνία και θέλει να κάνει κάτι πιο καλλιτεχνικό, όπως η ζωγραφική και ο χορός, αντιμετωπίζεται περίεργα. Και από την κοινωνία και από τους γονείς», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Εγώ ήμουν ένα παιδί το οποίο, όπως το ανέφερε και η Σοφία Μουτίδου, μου άρεσε να παίρνω κούκλες Barbie και να τις χτενίζω. Μου άρεσε, ρε παιδί μου! Από τους γονείς μου δεν είχα τέτοιο θέμα. Δηλαδή ζήταγα μια Barbie και είχα μια Barbie! Αισθανόμουν όμως ότι ήμουν λίγο περιθωριοποιημένος και ανέφερε πως μια από τις ερωτήσεις που του γίνονταν ήταν πως: «Μα γιατί, αφού είσαι αγόρι γιατί δεν παίζεις ποδόσφαιρο;».

«Δεν είδα ούτε να σηκώνει κάποιο δάχτυλο η Σοφία Μουτίδου ούτε να πει ότι “παιδιά, είμαι το Ευαγγέλιο” ή “παιδιά, είμαι το Άγιο Δισκοπότηρο και ότι πω εγώ είναι το σωστό”. Δεν ήταν δογματική, είπε την γνώμη της. Επίσης, από τα 25 λεπτά του βίντεο, στο Breakfast @ Star έπαιξαν τα 2 και δεν είδαν όλο το βίντεο. Ουσιαστικά τα παιδιά, ο Ετεοκλής (Παύλου) κυρίως, στάθηκαν σε μια μόνο κουβέντα που είπε η Σοφία Μουτίδου για τα “επιθετικά αθλήματα”. Δεν τα εξίσωσε αυτά και νομίζω πως έγινε μια παρανόηση και μια παρεξήγηση στο πρωινό του STAR», τόνισε ο Γιάννης Κατινάκης.