Όλα ξεκίνησαν από ένα στόρι που έκανε ο ηθοποιός Μάνος Ιωάννου, ο οποίος επισκέφτηκε τον φίλο του Μιχάλη Ρέππα, με τον οποίο επρόκειτο να συνεργαστούν. «Εγώ κάνω τον γύφτο, αυτός γελάει», έγραφε στην ανάρτησή του. Ο Βασίλης Παϊτέρης ενοχλήθηκε και αντέδρασε, λέγοντας: «Οι άνθρωποι αυτοί, λοιπόν, μένουν σε άθλια κατάσταση χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι».

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Παϊτέρης είπε: «Ο καθένας μπορεί να γελάσει ή να κλάψει. Δεν είναι κακό να γελάσει κάποιος, επειδή τον είπε “γύφτο”. Ο γύφτος είναι μια λέξη, η οποία κατ’ αρχάς δεν είναι φυλή. Είναι ο σιδεράς που η δουλειά του είναι έτσι, που είναι βρώμικος».

Από την άλλη μεριά, αν το πούμε σαν να κορόιδεψε ορισμένους ανθρώπους, τους Ρομά, η λέξη γύφτος είπαμε πως είναι ο σιδεράς. Οι άνθρωποι αυτοί, λοιπόν, μένουν σε άθλια κατάσταση χωρίς φως, χωρίς νερό, δεν πλένονται και είναι βρώμικοι. Από εκεί βγήκε και η φράση «αυτός είναι γύφτος», άρα αυτός είναι σιδεράς».

«Τώρα όσον αφορά πως ο άλλος γέλασε ή το πήρε κοροϊδευτικά, ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Μπορεί να πει ο καθένας ό,τι θέλει» υπογράμμισε, στη συνέχεια, ο Βασίλης Παϊτέρης στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου.