Ο θάνατος της Κάτιας Νικολαΐδου έπεσε σαν κεραυνός εν ερυθριά στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς η ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 58 ετών. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η κηδεία της στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, με τα αγαπημένα της πρόσωπα να είναι εκεί, εμφανώς συγκινημένα.

Ένα από τα άτομα που αγαπά πολύ την Κάτια Νικολαΐδου είναι ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να παρευρεθεί στην κηδεία της, αλλά μίλησε με πολύ γλυκά λόγια για την ηθοποιό στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό». Αρχικά, ο Τάσος Χαλκιάς ανέφερε πως «η Κάτια ήταν ένα ανεκτίμητο πλάσμα, ένα ευγενικό πλάσμα, μια ταλαντούχα συνάδελφός μου, όμορφη, με όμορφη ψυχή, με όμορφη ζωή, με όμορφο μυαλό. Θα είναι πάντα μέσα μου και θα ζει, δεν θα την ξεχάσω ποτέ και εγώ και οι φίλοι, που την είχαμε περιβάλει την εποχή εκείνη της συνεργασίας μας, αλλά και πολύ αργότερα, που κρατήσαμε την επαφή μας».

Ο Τάσος Χαλκιάς θυμήθηκε τις μέρες που η Κάτια Νικολαΐδου διαγνώστηκε με καρκίνο. Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, ο ηθοποιός είπε: «Εκείνη την εποχή, που κάναμε τη συνεργασία, η Κάτια έπαθε αυτή την ασθένεια. Ένα στιγμιότυπο θα πω, όπου κανείς μας δεν είχε πάρει χαμπάρι και η Κάτια ήρθε στο γύρισμα μία ημέρα με ένα μαντηλάκι δεμένο στο λαιμό. Ήταν πραγματικά κάτι πολύ όμορφο, σαν εικόνα, της πήγαινε, ήταν ένα λαμπερό μαντηλάκι χρωματιστό, με λουλούδια… Της είπα χαριτολογώντας “ωραίο το νέο look, σου πάει“… “Α ναι μου πάει;” μου είπε. “Να το κρατήσω“…».

«Κοριτσάκι μου καλό δρόμο να έχεις. Στο καλό να πας. Εμείς θα σε αγαπάμε πάντα, που μείναμε πίσω, στο καλό αγάπη μου, δεν έχω να πω κάτι άλλο για την Κάτια μου, με πονάει και με θλίβει», ολοκλήρωσε ο ίδιος ξεσπώντας σε κλάματα.