Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη λαμπρή καριέρα της ηθοποιού Κάτιας Δανδουλάκη στην καλλιτεχνική σκηνή της Ελλάδας. Τώρα, η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» με την Ναταλία Γερμανού για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα της σε θέατρο και τηλεόραση, ενώ αναφέρθηκε και σε μια άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μεταξύ της και της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Όπως ανέφερε η ίδια, όταν η τηλεόραση μπήκε στη ζωή της, «έλεγαν ότι δεν είναι υψηλή τέχνη αλλά μέσα μου γέλαγα. Ουδέποτε τη σνομπάρισα. Δεν έχω σνομπισμό για κανένα είδος τέχνης και για κανέναν άνθρωπο», τόνισε η ίδια.

Όσον αφορά την επιτυχία της σειράς «Λάμψη», η Κάτια Δανδουλάκη ανέφερε πως «τότε από τους μισούς ακούγαμε ‘’τι χάλια είναι αυτά’’ και οι άλλοι μισοί κάθονταν και έβλεπαν τη Λάμψη. Μα και εμείς όταν την ξεκινήσαμε, ακόμα και ο ίδιος ο Νίκος Φώσκολος, ούτε φανταστήκαμε ότι θα πήγαινε για 15 χρόνια. Εγώ έφυγα στα 8 και μετά αυτή συνέχισε για άλλα επτά. Ήταν τεράστια επιτυχία, μιλούσε στον κόσμο και ήταν η πρώτη καθημερινή σειρά».

Για το πώς πείστηκε να πει το ναι στην «Λάμψη», η Κάτια Δανδουλάκη είπε πως «πήρα και αυτό το ρίσκο τότε, που νομίζω ότι ήταν και όλη μου η αγωνία ώσπου να πω το ναι… Χώρια από τον Νίκο Φώσκολο, με επηρέασε πολύ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη που μου έλεγε ‘’μην τυχόν το χάσεις, θα έχεις να κάνεις μαζί μου, αν πεις όχι’’ και είχε δίκιο».

Η ίδια ανέφερε το πώς την έχει επηρεάσει η σειρά «Πανθέοι», η οποία όπως είπε «την σημάδεψε, γιατί εκείνος ο ρόλος με έβαλε στους μεγάλους ρόλους». «Πάντα θα ρωτήσω για τα νούμερα τηλεθέαση, όπως το κάνω και στο θέατρο. Και τα νούμερα, τι σημαίνει; Θα έχει διάρκεια αυτό που κάνω ή δεν θα έχει. Όχι, μόνο αν θα έχει διάρκεια αλλά αν αρέσει ή δεν αρέσει. Τα σέβομαι τα νούμερα γιατί δεν λένε ποτέ ψέματα. Όταν ένα θεατρικό έργο αποτυγχάνει, δεν αποτυγχάνει χωρίς λόγο. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν υπάρχουν αποτυχίες χωρίς λόγο, όπως δεν υπάρχουν και επιτυχίες χωρίς λόγο», συμπλήρωσε η Κάτια Δανδουλάκη.