Ο Τζάρεντ Λέτο δέθηκε με τα απαραίτητα, όλα τα μέτρα αφαλείας είχαν προβλεφθεί και άρχισε το εγχείρημά του: να σκαρφαλώσει το Empire State Building. Όχι ολόκληρο, μονάχα τους τελευταίους 18 ορόφους του εμβληματικού κτιρίου της Νέας Υόρκης, το οποίο δεν το λες και μικρό κατόρθωμα.

«Ήμουν περισσότερο ενθουσιασμένος παρά αγχωμένος για να πω την αλήθεια», δήλωσε ο ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «Today» του τηλεοπτικού δικτύου των ΗΠΑ, NBC, για την προσπάθειά του και συμπλήρωσε: «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν πολύ, πολύ δύσκολο. Ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι νόμιζα ότι θα ήταν».

Παρά τους κινδύνους και τον κόπο που κατέβαλλε, ο Λέτο υποστήριξε πως η ανταμοιβή του ήταν η θέα της πόλης από τόσο ψηλά. «Ήταν απίστευτο, να βλέπω την ανατολή του ήλιου με θέα αυτή την πόλη που σημαίνει τόσα πολλά για μένα», τόνισε ο ηθοποιός χαρακτηριστικά. Επιπλόν βγήκε σε ζωντανή σύνδεση και στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον!

«Από τότε που ήμουν παιδί, η Νέα Υόρκη σήμαινε το μέρος που πήγαινες για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Κι ως νεαρό παιδί ήθελα να γίνω καλλιτέχνης, και η Νέα Υόρκη ήταν το μέρος που ερχόσουν για να γίνεις καλλιτέχνης, και το Empire State Building ήταν πάντα αυτό το σύμβολο για μένα», σημείωσε.

Δεν το έκανε για ρόλο, αλλά για τον αδερφό του

Βέβαια, όταν κυκλοφόρησε το βίντεο – κι έγινε viral – με τον Λέτο να σκαρφαλώνει το κτίριο, «γεννήθηκε» η απορία για το αν πρόκειται για κάποιο ρόλο και πολλοί πίστεψαν πως θα μπορούσε να συμμετάσχει σε κάποια ταινία του Spider-man ή κάποιου άλλου υπερήρωα. Αποκάλυψε, όμως, πως το έκανε για τον αδερφό του και το συγκρότημά τους.

Όπως είπε ο ίδιος ήταν ένας φόρος τιμής στο νεότερο project του ίδιου και του αδελφού του, Σάνον Λέτο, και πιο συγκεκριμένα της μπάντα τους, «30 Seconds to Mars».

«Πάντα με γοήτευε το Empire State Building», είπε ο Λέτο. «Και μου αρέσει να σκαρφαλώνω. Και ξεκινάμε μια παγκόσμια περιοδεία, οι 30 Seconds to Mars επιστρέφουν. Μόλις βγάλαμε ένα άλμπουμ με τίτλο “It’s the End of the World but a Beautiful Day”, οπότε αυτό που έκανα ήταν για να γιορτάσουμε την περιοδεία», δήλωσε.