«Κάποια στιγμή πρέπει να βγει κάποιος με θάρρος και να τα πει γιατί ζούμε την εποχή του politically correct. Το σωστό είναι ένα, το υγιές. Αυτό που λένε οι γιατροί» και «Δεν γίνεται τα μέσα να μας δείχνουν ότι το πρότυπο είναι μία 100 κιλά που τα πετάει κι έξω» είπε ο Περικλής Κονδυλάτος πριν λίγες μέρες σε δηλώσεις του στην κάμερα του «Breakfast@Star» και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων, σε νέες δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής του Star Channel οι οποίες προβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (06/11) τόνισε πως: «Δεν έχω τίποτα με κανέναν. Ίσως με τον τρόπο που το είπα… Δεν ήθελα να συμβεί όλο αυτό. Εγώ σε αυτούς που απευθύνομαι είναι ενός επιπέδου και πάνω. Παρεξηγήθηκε ο τρόπος που το είπα. Δεν μου αρέσουν ούτε οι λεπτές κοπέλες, ούτε ο τρόπος που ντύνονται. Υπάρχει μια φτήνια στο στυλ σε όλων των ειδών τους σωματότυπους».

Η απάντηση στη Δανάη Μπάρκα

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα σημείωσε πως «βγαίνει» μπροστά και απαντάει όταν θεωρεί πως υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που πλήττονται και δεν μπορούν να διατυπώσουν δημόσιο λόγο. Το ίδιο έπραξε και στην περίπτωση του Περικλή Κονδυλάτου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σχεδιαστής κοσμημάτων ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει και να πει ότι μιλάει για μια μερίδα ανθρώπων. Εγώ μίλησα για τον εαυτό μου. Αν νομίζει η κυρία Μπάρκα ότι αντιπροσωπεύει κάποιους ανθρώπους, τι να πω; Να μας πει πού την ψήφισαν εκπρόσωπό τους, σε ποιο σωματείο να ξέρουμε για ποιους μιλάει. Εγώ είδα κάποια πράγματα που μου φάνηκαν περίεργα. Όπως ότι έβαλε ένα προκλητικό ρούχο την Παρασκευή στην εκπομπή της και το είδε και μόνη της ότι δεν έδειχνε ωραίο, άσχετα με τα κιλά της, και το σκέπασε μετά. Αυτά θίγουν τον ίδιο που τα κάνει».

Η πικρία του Περικλή Κονδυλάτου

«Εσένα ποιο είναι το πρόβλημα σου;» αναρωτήθηκε η Σίσσυ Χρηστίδου στην εκπομπή της σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Περικλή Κονδυλάτου ενώ η Ναταλία Γερμανού, μέσα από τη δική της εκπομπή τόνισε πως δεν θα στερήσει στον εαυτό της το δικαίωμα να φορέσει crop top κ ας έχει… λιπάκι.

«Έχω πολύ μεγάλη πικρία γιατί η ψευδαίσθηση ότι έχουμε δημοκρατία και κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Και για μένα σαφώς η δημοκρατία δεν είναι ούτε η ασυδοσία ούτε βγαίνω και λέω ότι θέλω χωρίς να έχω συνέπειες. Αλλά, το να εκφέρει ένας άνθρωπος μια γνώμη και να του γίνεται bullying απ’ όλες τις εκπομπές αλλά να μην τον καλούν να πει τη δική του πλευρά… Με κάλεσε η κ. Τσολάκη αλλά με έκριναν σε όλες τις άλλες εκπομπές. Δεν με κάλεσαν την ώρα που κρινόμουν σε λαϊκό δικαστήριο να πω τη δική μου πλευρά. Είναι πολύ άσχημο και βάρβαρο. Όλα αυτά που είπα, δεν τα μάζεψα αλλά είχα την ειλικρίνεια και την ηθική να πω συγγνώμη αν πλήγωσα κάποιους. Ούτε αυτό αρέσει;» αναρωτήθηκε ο Περικλής Κονδυλάτος και τόνισε: «Γενικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν άνθρωπο και με τα κιλά του. Δεν έχω πρόβλημα να ντύνεται ο κάθε ένας όπως θέλει. Δεν μου αρέσει είτε είναι κάποιος παχύς είτε λεπτός να τα βγάζει έξω. Δεν μου αρέσει η χυδαιότητα. Κολλήσαμε στα κιλά; Ούτε οι αδύνατες κοπέλες μου αρέσει να ντύνονται σα να είναι έτοιμες να εκδίδονται στην Συγγρού. Πώς να το κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η άποψή μου. Ας βγουν γυμνές έξω. Αλλά έτσι θα αντιμετωπιστούν και από τους άντρες. Όπως βγαίνουν έξω».

Το μήνυμα στον Ετεοκλή Παύλου

Στην συνέχεια των δηλώσεων του, ο Περικλής Κονδυλάτος θέλησε να πει κάτι στον Ετεοκλή Παύλου. Ετεοκλή μου εγώ δεν έκανα κάποιο σχόλιο για τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί. Κοίταξέ με, είμαι κι εγώ ένας διαφορετικός άνθρωπος κι εγώ έχω αισθανθεί ότι δεν μπορώ να βγω από το σπίτι για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω γιατί το πήρες προσωπικά ή το συνέδεσες με κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχεις. Νομίζω ότι δεν ήταν σωστό να το συνδέσεις με αυτό το πράγμα. Συνδέεις με ένα πρόβλημά σου κάτι που είπα εγώ που είναι τελείως άσχετο. Ούτε εσένα είχα στο μυαλό μου, ούτε την κυρία Μπάρκα είχα στο μυαλό μου. Εγώ είπα γενικότερα το τι μου αρέσει».

Ετεοκλής Παύλου: Προσβλήθηκα κι εγώ προσωπικά γιατί με αφορά το body shaming

Η απάντηση από τον Ετεοκλή Παύλου ήρθε μετά το τέλος της προβολής του σχετικού βίντεο. «Δεν θέλω να τον βάλω απέναντι αλλά θα τον βάλω λίγο… Περικλή, οτιδήποτε συμβαίνει, είτε σε αφορά είτε όχι, από τη στιγμή που είσαι άνθρωπος και ζεις σε μία κοινωνία, πρέπει να νιώθεις την ανάγκη να τοποθετηθείς, από τη στιγμή που νιώθεις ότι θίγονται άνθρωποι. Από εκεί και πέρα, προσβλήθηκα κι εγώ προσωπικά γιατί με αφορά το body shaming… Η τηλεόραση έχει μια ευθύνη γιατί μπαίνει στα σπίτια κι εμείς δεν θέλουμε να λαϊκίσουμε, αυτή την ευθύνη νιώθουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ετεοκλής Παύλου.

Ελένη Χατζίδου: Θα πρότεινα να κλείνουν και τα μικρόφωνα και απλά να φεύγουν οι δημοσιογράφοι

Τις νέες δηλώσεις όμως του Περικλή Κονδυλάτου σχολίασε και η Ελένη Χατζίδου. «Κάθε φορά που μιλάει ο Περικλής Κονδυλάτος βάζει και νέα πράγματα στο τραπέζι. Εν τω μεταξύ παραπονιέται ότι δεν έχει χρόνο να μιλήσει στις εκπομπές, μια χαρά χρόνο έχεις και πολύ χρόνο έχεις και θα πρότεινα να κλείνουν και τα μικρόφωνα και απλά να φεύγουν οι δημοσιογράφοι σε τέτοιες δηλώσεις, όπως σαν αυτή που έκανε, πέρα από όλες τις υπόλοιπες, για τη χυδαιότητα των κοριτσιών που ντύνονται έτσι κλπ. Είναι αυτοί όλοι που όταν θα πάει μια κοπέλα και θα πει “με πείραξαν, με κακοποίησαν”, θα ρωτήσει “τι φορούσες;”. Ντροπή! Καλύτερα να μην έχεις χρόνο να μιλάς, ας μιλάς με το έργο σου» είπε σε έντονο ύφος η Ελένη Χατζίδου.