Η Ελεονώρα Μελέτη παρακολούθησε τη συνέντευξη της Κατερίνας Γκαγκάκη στο Open, όπου μίλησε για το bullying που αντιμετώπισε η παρουσιάστρια στα χρόνια του «Πρωινού Καφέ».

Η Ελεονώρα Μελέτη θέλησε να απαντήσει, αλλά και να ευχαριστήσει την Κατερίνα Γκαγκάκη για τα λόγια αλήθειας που είπε, κάνοντας μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την Κατερίνα Γκαγκάκη για την ειλικρινή τοποθέτηση και την εύστοχη ανάλυσή της. Για εμένα αυτό ονομάζεται δικαίωση, ανακούφιση, θεραπεία. Η Κατερίνα αναφέρεται στην περίοδο του «Πρωινού Καφέ» όχι στην εκπομπή ή στο κανάλι, και ναι ο «τύπος» είναι κακοποιητής. Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, συνεργάτες αυτών. Θα κρατήσω αυτή την εξομολόγηση και θα το κλείσω εδώ.

Ας πάρουμε την ουσία και ας εστιάσουμε σε αυτό. Εκεί έξω το ίδιο βιώνουν χιλιάδες άλλοι χωρίς να έχουν μια Κατερίνα να μιλάει για αυτούς και να τους υπερασπίζεται, αλλά και χωρίς να έχουν τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που είχα εγώ να μπορέσω να το σταματήσω.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να νιώσω καλύτερα και πολλή θεραπεία. Συχνά αισθάνομαι πως ακόμα δεν νιώθω τελείως καλά. Κι αν αυτό ισχύει για μένα ισχύει και για τους άλλους. Ωστόσο, χάρη σε αυτή την τραυματική εμπειρία είδα τι θέλω να είμαι και πως δεν θέλω να γίνω. Και αν αυτό ισχύει για μένα, ισχύει και για τους άλλους. Έκλαψα πολύ πολύ ακούγοντάς την και την ευχαριστώ» έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Ασκήθηκε το απόλυτο bullying στην Ελεονώρα Μελέτη στον Πρωινό Καφέ»

Τι είπε, όμως, η Κατερίνα Γκαγκάκη που ήταν καλεσμένη του Πρωινό ΣουΣου με την Ελένη Τσολάκη.

«Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα και με το χέρι όπου θες, ότι ασκήθηκε το απόλυτο bullying στην Ελεονώρα Μελέτη στον “Πρωινό Καφέ”. Αυτά τα οποία γίνονταν τότε, το έχω πει πολλές φορές, δεν θα τολμούσα να τα κάνω τώρα. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς γίνεται να πήρες τη ζωή ενός ανθρώπου και να είχαμε την απαίτηση να τη βάλουμε σε ένα τέτοιο καλούπι. Τώρα μου φαίνεται αδιανόητο. Μιλάμε τώρα για 15, 17 χρόνια πίσω» ανέφερε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Νομίζω ότι η Ελεονώρα αναφερόταν στους δημοσιογράφους. Ήταν μια εποχή που το ότι έφυγε η Ελένη Μενεγάκη από τον Πρωινό Καφέ ήταν μεγαλειώδες. Ήταν είδηση που δεν υπάρχει παρόμοια και ξαφνικά όλος ο κόσμος άρχισε να ασχολείται με έναν άλλον άνθρωπο, ο οποίος έπρεπε να γίνει Ελένη Μενεγάκη. Να υποστηρίξει το συγκεκριμένο format με τον ίδιο τρόπο» συνέχισε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

«Ήταν η πρώτη μου εβδομάδα στη δουλειά. Εγώ ανέλαβα την Ελεονώρα και μου είπαν σε μια βδομάδα να την ξέρει όλη η Ελλάδα… Ήταν ένα νέο κορίτσι, πάρα πολύ έξυπνο, πάρα πολύ ικανό που ξαφνικά της δόθηκε μια ευκαιρία που τότε εμφανιζόταν ως η ευκαιρία της ζωής της. Ήταν αρκετά μουδιασμένη τον πρώτο καιρό…

Δεν υπήρχε τότε η έννοια του bullying. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές από τότε. Ένα από τα πράγματα που την ενοχλούσαν περισσότερο ήταν ο τρόπος που ο Τύπος το αντιμετώπιζε. Τότε ήταν βαρύ το να σε κρίνουν. Ήταν βούτυρο στο ψωμί και ιδανική περίπτωση. Το περιβάλλον ήταν αρκετά αγκαλιά. Έχω φωνάξει πολύ και έχω έρθει σε σύγκρουση με συντάκτες για την Ελεονώρα. Ήταν άδικοι» συμπλήρωσε η Κατερίνα Γκαγκάκη.