Οι influencers μπαίνουν στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και ξεκινούν οι έλεγχοι των εμπορικών πρακτικών που χρησιμοποιούν στους λογαριασμούς τους στα social media. Σύμφωνα δε, με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες, με τη συνδρομή ψηφιακών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Βρισηίδα Ανδριώτου μίλησε στην κάμερα του Πρωινού και στη δημοσιογράφο, Αναστασία Ζάρκα για το θέμα, επισημαίνοντας πως η δουλειά των influencers είναι ψυχοφθόρα.

«Δεν σκάβουμε, αλλά είναι και λίγο ψυχοφθόρο όλο αυτό, όταν έχεις να πιεστείς και να βγάλεις τόσα πολλά πράγματα και να τα διαφημίσεις. Αν είσαι μία influencer μικρής κατηγορίας, η δουλειά αυτή δεν αποφέρει κέρδη. Είναι μόνο για έξτρα εισόδημα. Υπάρχουν όμως και influencers που παίρνουν πάρα πολλά λεφτά σε αυτό το κομμάτι και ζουν μόνο από αυτό. Εγώ επειδή δεν παίρνω τα εκατομμύρια, έχω πάρα πολύ χαμηλές τιμές» είπε αρχικά η πρώην παίκτρια του Survivor.

Στη συνέχεια, η Βρισηίδα Ανδριώτου ανέφερε για τα «μαύρα» χρήματα: «Οι περισσότερες έχουμε πληρωθεί με “μαύρα” γιατί στην αρχή δεν ήταν δουλειά, ήταν χόμπι. Το πολύ μεγάλο ποσό να είναι “μαύρο”. Καλό θα είναι να είμαστε με τα τιμολόγιά μας ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Να κοιμόμαστε το βράδυ ήσυχα και να μην ανησυχούμε».