Η Gigi Hadid αντιμετωπίζει αντιδράσεις από την ισραηλινή κυβέρνηση, μετά την απόφασή της να μοιραστεί ένα μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης εν μέσω του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το μοντέλο – του οποίου ο πατέρας, Mohamed Hadid, είναι Παλαιστίνιος – δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram της, που έγραφε: «Δεν υπάρχει τίποτα εβραϊκό στη μεταχείριση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κυβέρνηση».

«Η καταδίκη της ισραηλινής κυβέρνησης δεν είναι αντισημιτική και η υποστήριξη των Παλαιστινίων δεν είναι υποστήριξη της Χαμάς», υποστήριξε η ίδια μέσω του Instagram της. Ωστόσο, η ανάρτηση της Gigi δεν άρεσε στον επίσημο λογαριασμό του κράτους του Ισραήλ, το οποίο τράβηξε screenshots από το Story της και τα αναδημοσίευσε στο δικό του με ένα μήνυμα.

«Δεν υπάρχει τίποτα γενναίο στη σφαγή Ισραηλινών από τη Χαμάς», έγραψαν πάνω στη φωτογραφία. «Η καταδίκη της Χαμάς για αυτό που είναι (ISIS) δεν είναι αντιπαλαιστινιακή και η υποστήριξη των Ισραηλινών στο δικαίωμά τους ενάντια στους βάρβαρους τρομοκράτες είναι το σωστό», ανέφεραν, σύμφωνα με το pagesix.com.

Στη συνέχεια ο λογαριασμός έβαλε ευθέως στο στόχαστρο την Gigi, ρωτώντας: «@gigihadid έχεις κοιμηθεί την τελευταία εβδομάδα; Ή μήπως είσαι μια χαρά που κάνεις τα στραβά μάτια για τα εβραϊκά μωρά που σφαγιάζονται στα σπίτια τους; Η σιωπή σας ήταν πολύ ξεκάθαρη για το ποια είναι η θέση σας. Σας βλέπουμε».

Η ισραηλινή κυβέρνηση δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία ενός αιματοβαμμένου υπνοδωματίου που ανήκει σε ένα παιδί, προσθέτοντας: «Αν δεν το καταδικάσεις αυτό, τα λόγια σου δεν σημαίνουν τίποτα».

Η ανάρτηση της Gigi Hadid

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το σούπερ μόντελ κατήγγειλε «την τρομοκρατία εις βάρος αθώων ανθρώπων» μετά τις καταστροφικές επιθέσεις στο Ισραήλ, οι οποίες φέρεται να έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.400 Ισραηλινούς. Η 27χρονη ξεκίνησε την ανάρτηση λέγοντας στους σχεδόν 80 εκατομμύρια ακολούθους της ότι στέλνει τα «συλλυπητήριά» της σε «όλους όσους έχουν πληγεί από την αδικαιολόγητη τραγωδία» – ειδικά σε όσους είδαν τις «αθώες ζωές που χάθηκαν, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν παιδιά».

Η Gigi εξήγησε: «Νιώθω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό καρδιάς για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που φέρω καθημερινά. Νιώθω επίσης και ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου και θέλω να το ξεκαθαρίσω όπως έχω κάνει και προηγουμένως: Μολονότι έχω όνειρα και ελπίδες για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει να συμβεί κακό σε κάποιον Εβραίο».

«Η τρομοκρατία εις βάρος αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν ωφελεί το κίνημα “Ελεύθερη Παλαιστίνη”», συνέχισε. «Η ιδέα πως κάνει (καλό) έχει παρακινήσει έναν επώδυνο κύκλο εκατέρωθεν αντιποίνων που κρατάει εδώ και δεκαετίες (των οποίων κανένας αθώος πολίτης Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός αξίζει να είναι θύμα) και βοηθάει στην επέκταση της ψευδούς ιδέας πως το να είναι υπέρ της Παλαιστίνης, είναι αντισημιτικό.».

Η Gigi – η οποία απενεργοποίησε τα σχόλια στην ανάρτησή της – κατέληξε σημειώνοντας ότι ενώ «υπάρχουν πολλά σύνθετα και προσωπικά συναισθήματα, όλοι αξίζουμε το δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά». «… Κάθε άνθρωπος αξίζει βασικά δικαιώματα, μεταχείριση και ασφάλεια – ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τον τόπο γέννησής του».

Από την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί 2.670 Παλαιστίνιοι. Τόσο η Gigi όσο και η αδελφή της, Bella Hadid, είναι εδώ και πολλά χρόνια ένθερμες υποστηρίκτριες της Παλαιστίνης. Ωστόσο, η Bella δεν έχει ακόμη μιλήσει για τον πόλεμο.