Η Gigi Hadid, που κατάγεται από την Παλαιστίνη, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ κι έκανε λόγο για «τρομοκρατία» σε βάρος αθώων σε ανάρτησή της στο Instagram καθώς επίσης πως αυτή δεν κάνει καλό στο κίνημα για την «ελευθερία της Παλαιστίνης».

Το 28χρονο supermodel που στο παρελθόν είχε μιλήσει για την πεποίθησή της πως το Instagram τη… λογοκρίνει όποτε αναφερόταν στην Παλαιστίνη, ανέφερε πως πρόκειται για μια «αδικαιολόγητη τραγωδία», σημειώνοντας παράλληλα πως οι σκέψεις, η αγάπη της και η δύναμή της είναι με «όλους» όσοι επηρεάζονται από τον πόλεμο στο Ισραήλ, ειδικά τους «αθώους, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά».

Η ίδια διευκρινίζει ότι ενώ «η καρδιά της σπαράζει για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή στην Παλαιστίνη» νιώθει, επίσης, «ευθύνη» για τους Ισραηλινούς φίλους της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Gigi Hadid:

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται από την αδικαιολόγητη τραγωδία και κάθε μέρα χάνονται αθώες ζωές – πολλές εκ των οποίων είναι παιδιών. Νιώθω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαραγμό καρδιάς για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που φέρω καθημερινά. Νιώθω επίσης και ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου και θέλω να το ξεκαθαρίσω όπως έχω κάνει και προηγουμένως: Μολονότι έχω όνειρα και ελπίδες για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει να συμβεί κακό σε κάποιον Εβραίο.

Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και ούτε κάνει καλό στο κίνημα “Ελευθερώστε στην Παλαιστίνη”. Η ιδέα πως κάνει (καλό) έχει παρακινήσει έναν επώδυνο κύκλο εκατέρωθεν αντιποίνων που κρατάει εδώ και δεκαετίες (των οποίων κανένας αθώος πολίτης Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός αξίζει να είναι θύμα) και βοηθάει στην επέκταση της ψευδούς ιδέας πως το να είναι υπέρ της Παλαιστίνης, είναι αντισημιτικό.

Αν πονάς καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήρια μου ήμερα, τόσο Παλαιστίνιους όσο και Εβραίους, σου στέλνω την αγάπη μου και τη δύναμή μου – όποιος κι αν είσαι, οπουδήποτε κι αν είσαι. Υπάρχουν πολλά, περίπλοκα, προσωπικά και δικαιολογημένα συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος δικαιούται βασικά δικαιώματα, περίθαλψη και ασφάλεια, ανεξαρτήτως την εθνικότητά του, τη θρησκεία του, την καταγωγή του ή το που γεννήθηκε.

Γνωρίζω πως τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά κι ούτε θα θεραπεύσουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για τις ζωές των αθώων ζωών. Πάντα».