Τη δική του εκδοχή έδωσε ο Γουίλ Σμιθ, μετά τα όσα είπε η εν διαστάσει σύζυγός του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, σχετικά με τον γάμο τους, ο οποίος έχει διαρκέσει 25 χρόνια. Ο 55χρονος ηθοποιός έστειλε ένα  email στους New York Times, καταθέτοντας την αλήθεια του για το πώς εξέλαβε τα όσα άκουσε από την Πίνκετ Σμιθ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το nypost.com, ο Γουίλ Σμιθ αναφέρει στο email του πως οι αποκαλύψεις «κάπως τον ξύπνησαν», προσθέτοντας ότι η 52χρονη Pinkett Smith ήταν πιο «ισχυρή, έξυπνη και συμπονετική από ό,τι είχε καταλάβει». «Όταν είσαι με κάποιον για περισσότερο από το μισό της ζωής σου, επέρχεται ένα είδος συναισθηματικής τύφλωσης», έγραψε ο Smith, σύμφωνα με το άρθρο των Times που δημοσιεύτηκε το Σάββατο. «Και μπορεί πολύ εύκολα να χάσεις την ευαισθησία σου για τις κρυφές αποχρώσεις και τις λεπτές ομορφιές του άλλου».

Τα σχόλια του Smith έρχονται λίγες μόλις ημέρες αφότου η Pinkett Smith κάθισε στο τραπέζι της Hoda Kotb, και αποκάλυψε ότι εκείνη και ο χολιγουντιανός ηθοποιός έχουν χωρίσει εδώ και επτά χρόνια. Η ίδια προωθεί τα απομνημονεύματά της, «Worthy», τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν την Τρίτη.

«Νομίζω ότι όταν φτάσαμε στο 2016 είχαμε εξαντληθεί από την προσπάθεια», δήλωσε η ηθοποιός, αναφερόμενη στο πώς είναι τώρα ο γάμος τους. «Νομίζω ότι ήμασταν και οι δύο κάπως ακόμα κολλημένοι στη φαντασίωσή μας για το πώς νομίζαμε ότι θα έπρεπε να είναι ο άλλος». «Έδωσα μια υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει ποτέ λόγος να πάρουμε διαζύγιο. Θα δουλέψουμε ό,τι και αν γίνει», συνέχισε. «Και απλά δεν μπόρεσα να αθετήσω αυτή την υπόσχεση».

Η Pinkett Smith δήλωσε στο περιοδικό People ότι αυτή και ο σύζυγός της «έχουν κάνει πολύ σκληρή δουλειά μαζί». «Απλώς έχουμε βαθιά αγάπη ο ένας για τον άλλον και θα βρούμε τι σημαίνει αυτό για εμάς», εξήγησε στο περιοδικό, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι «ακόμα το ψάχνει».

Η Pinkett Smith μοιράστηκε επίσης ότι «σοκαρίστηκε» από το γεγονός ότι ο Will Smith την αποκάλεσε «σύζυγο» λίγο μετά το χαστούκι που έδωσε στον Chris Rock στην τελετή απονομής των Όσκαρ, το 2022. «Πρώτα απ’ όλα, είμαι πραγματικά σοκαρισμένη, γιατί προσέξτε, δεν είμαι εκεί. Δεν έχουμε αποκαλέσει ο ένας τον άλλον σύζυγο εδώ και πολύ καιρό», είπε στην Kotb και πρόσθεσε: «Ανησυχώ πραγματικά για τον Will γιατί δεν ξέρω τι συμβαίνει».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1997 και έχει δύο παιδιά, τον Jaden, 25 ετών, και την Willow, 22 ετών. Η Pinkett Smith είναι μητριά και του γιου του Smith, Trey, 30 ετών.

Η Pinkett Smith δήλωσε ότι απέφυγε να δημοσιοποιήσει την κατάσταση της σχέσης του ζευγαριού επειδή το ζευγάρι «δεν ήταν έτοιμο». Οι δυο τους προσπαθούσαν «ακόμη να καταλάβουμε πώς να είμαστε σε συνεργασία. … πώς θα το παρουσιάσουμε αυτό στους ανθρώπους; Δεν το είχαμε καταλάβει αυτό», εξήγησε. Καθώς ο γάμος τους συνεχίζει να υφίσταται, η Pinkett Smith υποστηρίζει ότι αυτή και ο Smith δεν πρόκειται να χωρίσουν σύντομα.