Η Κέιτλιν Τζένερ βγήκε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή την προώθηση του ντοκιμαντέρ «House of Kardashian» το οποίο έχει ως επίκεντρο τη διάσημη οικογένεια του Χόλιγουντ που μέσω της ριάλιτι εκπομπής για την καθημερινότητά της κατάφερε κι έχτισε μια… αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων. Παράλληλα, μίλησε και για τη ζωή της ως τρανς άτομο.

Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή της, είναι τρανς άτομο το 2015 και τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί σκληρή κριτική από την τρανς κοινότητα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές πως με τις τοποθετήσεις της και τις δηλώσεις κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο κίνημα για τα δικαιώματα των τρανς.

Η Κέιτλιν Τζένερ, πρώην ολυμπιονίκης, έχει υποστηρίξει δυναμικά τους περιορισμούς στους τρανς αθλητές που αγωνίζονται σε γυναικεία αγωνίσματα, έχει επικρίνει την κουλτούρα του «woke» και τη λεγόμενη «μαφία του ουράνιου τόξου», όρους που χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον τα πιο συντηρητικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ. Μάλιστα, εκείνη συνεργάζεται με ένα από αυτά, το FOX News.

«Δεν θέλω να γίνω ακτιβίστρια των τρανς, διότι δεν είναι αυτό που κάνω. Θέλω να είμαι ένα τρανς παράδειγμα. Θέλω να είμαι ένα παράδειγμα για κάθε άτομο που υποφέρει από δυσφορία φύλου, επειδή η δυσφορία φύλου είναι πραγματική. Είναι κάτι που συμβαίνει. Πολύ σπάνια, αλλά συμβαίνει», δήλωσε η Κέιτλιν Τζένερ και συμπλήρωσε πως «θέλω να είμαι ένα παράδειγμα, ώστε να δεις ότι «μπορείς να το διαχειριστείς και η ζωή σου να είναι καλή, όπως άλλωστε και η δική μου ζωή είναι καλή».

Η Κέιτλιν Τζένερ τόνισε επίσης πως «έτσι είμαι εγώ, είτε αυτό αρέσει είτε όχι. Αν δεν σας αρέσει, τότε εντάξει. Δεν σας χρειάζομαι. Έχω πολλούς άλλους ανθρώπους, πολλούς φίλους».

Τέλος, η ίδια αναφέρθηκε στον πλέον ανενεργό φιλανθρωπικό οργανισμό της λέγοντας πως «δημιούργησα ένα ίδρυμα, δώρισα 2,5 εκατ. δολάρια σε τρανς οργανισμούς. Και ειλικρινά, με πολέμησαν τόσο πολύ γι’ αυτό».