Για την τηλεοπτική του καριέρα, τις μεγάλες επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του αλλά και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις που έχει εμπλακεί το όνομά του, μίλησε ο Αλέξανδρος Ρήγας ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος άνοιξε την καρδιά του στην Ελένη Τσολάκη και αρχικά αναφέρθηκε στο τι το κάνει ευτυχισμένο.

«Είναι ύπουλη ερώτηση για το τι με κάνει ευτυχισμένο. Τώρα πια με κάνει ευτυχισμένο αυτό που με έκανε όταν ξεκινούσα, να νιώθω ότι με αποδέχονται. Με έκανε ικανοποιημένο και φαντάζομαι ότι ήμουν πολλές φορές ευτυχής με την επιτυχία. Ιδίως για το θέατρο, γιατί το εξαργυρώνεις εκείνη την στιγμή. Τα γεμάτα θέατρα είναι σημείο αναφοράς, γιατί ακουμπάει στο κοινό και στο ανταποδίδει με το χειροκρότημα, με το εισιτήριο που επιλέγει ανάμεσα σε άλλες παραστάσεις», δήλωσε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

«Το ιδανικό είναι πολύ σχετικό. Έχει να κάνει με την προσωπική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι εκείνη τη χρονική στιγμή. Είμαι 30 τόσα χρόνια, έχω κάνει άπειρες ώρες στα πλατό και η αγαπημένη μου σειρά είναι “Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη”. Ήταν μια ιδιαίτερη συνθήκη, ήταν μια δουλειά αιρετική, ανατρεπτική, αρκετά “αυθάδικη”, “βλάσφημη”, “αλήτικη”. Εκείνα τα δύο χρόνια ήταν πολύ ωραία. Αλλά και στην “Τούρτα της μαμάς” ήταν πολύ ωραία», είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

«Η μυθοπλασία κάνει κύκλους»

«Η μυθοπλασία κάνει κύκλους. Υπήρχαν περίοδοι στην τηλεόραση όπου η κωμωδία ήταν στον πρώτο κύκλο. Προφανώς, για να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, βλέπουν κάποια πράγματα όσον αφορά τις τηλεθεάσεις και θεωρούν ότι αυτό συμφέρει αυτήν τη στιγμή» σημείωσε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

«Δεν έχω μετανιώσει πολλά πράγματα από αυτά που έχω πει στις συνεντεύξεις μου»

«Δεν έχω μετανιώσει πολλά πράγματα από αυτά που έχω πει στις συνεντεύξεις μου. Προσπαθώ να στρογγυλεύω τα πράγματα, ενώ, αν κάνω καταγγελίες, που είναι λίγο πασέ, προσπαθώ να είμαι κόσμιος. Δεν θυμάμαι πράγματα που έχω πει και έχω μετανιώσει ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι. Από τη στιγμή που έχεις δημόσιο λόγο, γράφεις κείμενα, σχολιάζεις, είναι λογικό να εκφέρονται και αρνητικές απόψεις. Με ενοχλούν, λογικό δεν είναι; Όσες φορές προσπάθησα να τα λύσω, το έκανα πίσω από τα φώτα. Αν κάποιες στιγμές έχω αναγκαστεί να προβώ σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία, σύρθηκα να το κάνω. Οι φίλοι μου είναι κυρίως εκτός χώρου. Δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε κάστες, αλλά έτυχε στο πέρασμα των χρόνων να υπάρχουν άνθρωποι που ήταν κοντά μου πριν ασχοληθώ με την τηλεόραση. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που έμειναν από τον χώρο, στους οποίους αναφέρομαι με μεγάλη συμπάθεια» ανέφερε ο Αλέξανδρος Ρήγας.