Μια αποκλειστική συνέντευξη έδωσε την Κυριακή (8/10) στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο Ορέστης Τζιόβας. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του και τις αποκαλύψεις που έχει κάνει για την προσωπική του ζωή.

«Είμαι σε πρόβες για την παράσταση “Cancel” στο θέατρο “Αθηνά” και στο ΚΘΒΕ με την παράσταση “Βίρα τις άγκυρες”. Στα πρώτα μου βήματα υπήρξα σε συνεργασίες που δεν ήμουν περήφανος. Παίζει ρόλο και το οικονομικό κομμάτι».

Όπως αποκαλύπτει, αυτό που τον ενοχλεί στο θέατρο σήμερα, είναι ότι οι ηθοποιοί αναγκάζονται να διαφημίζουν τη δουλειά τους.

«Οι παραγωγοί επιλέγουν ηθοποιούς βάση των followers. Αυτό απέχει από την καλλιτεχνική δημιουργία, έχει να κάνει με το κέρδος. Δεν είναι δική μου δουλειά να διαφημίζω τις συνεργασίες μου στα social media, βλέπω ότι με τον καιρό όμως ότι γίνεται αναγκαίο».

Οι καταχρήσεις και η σεξουαλικότητα

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε μιλήσει για τις καταχρήσεις και τη σεξουαλικότητά του, κάτι για το οποίο είχε δεχτεί επικρίσεις, όπως λέει.

«Δεν ξέρω αν βοήθησα με τη δημοσιοποίηση των καταχρήσεών μου, σίγουρα όταν το βγάζεις στο φως δίνεις κουράγιο. Άκουσα ότι δε με έπαιρναν σε δουλειές γιατί θεωρούσαν ότι είμαι κακός συνεργάτης λόγω των καταχρήσεων, τις οποίες ξεπέρασα μόνος μου. Είχα ανάγκη να ζω διαφορετικά».

Όσο για τη σεξουαλικότητά του;

«Όταν αναφέρθηκα στη σεξουαλικότητά μου δέχτηκα αρνητικά μηνύματα. Υπάρχει ομοφοβία και ρατσισμός. Ο λόγος που μίλησα ήταν για να εξαλειφθεί αυτό όσο γίνεται, θα έπρεπε να μην αφορά τον κόσμο. Εάν δεν καταλαβαίνουμε την καταπίεση που δέχεται κάποιος λόγω της σεξουαλικότητάς του, δείχνει ότι η κοινωνία μας είναι γα…τα».

Ωστόσο, όπως λέει, δε θα έκανε σχέση με άτομο του ίδιου φύλου.

«Θα ήθελα στη ζωή μου να έχω μια πιο σταθερή σχέση. Κάτι μπορεί να έχω βρει», αποκαλύπτει.